A kockázatok miatt mégsem használják a Janssen vakcináját a hollandok

Végleg kivonják a Janssen koronavírus elleni vakcináját Hollandia oltási programjából. A döntést az oltóanyag esetleges vérrögképző mellékhatásaival indokolták.

A holland országos egészségügyi tanács a Janssen-féle koronavírus -vakcina alkalmazásának megszüntetését javasolta. A döntés annak ellenére is megszületett, hogy Hollandiában nem érkezett jelentés ilyen jellegű szövődményekről az oltóanyag beadása után.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni oltóanyag
A kockázatok miatt a hollandok nem használják Janssen-vakcinát.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Ez a döntés oka

A tanács a jelenlegi vizsgálatokra alapozta javaslatát, amelyek azt mutatják, hogy a fiatal korosztály esetében megnőhet a vérrögképződés kockázata a Janssen készítményének használata után. A holland oltási kampány pedig épp abban a szakaszban van, amelyben a 40 év alattiak kaphatják meg az új típusú koronavírus elleni védőoltást. "A döntés fényében a vállalat vakcináját csak a hagyományos csatornákon nehezen elérhető csoportok kaphatják meg, mint például a hajókon dolgozók vagy a hajléktalanok" - közölték.

Csúszik egy kicsit a terv

Koronavírus: a szomszédban fizetnek az oltottaknak - kattintson!

A holland közegészségügyi intézet szerint egyébként Hollandia a szükségleteket kielégítő mennyiségű COVID-19 elleni vakcinát vásárolt fel a Pfizer/BioNTech- és a Moderna-féle oltóanyagokból. A Janssen vakcinájának oltási kampányból történő kivonása a számítások szerint körülbelül egy héttel fogja késleltetni a kormány azon tervét, hogy július közepéig az ország minden felnőtt lakosát beoltsák. Hollandiában jelenleg 21,6 százalékos a beoltottsági arány.

Koronavírus: szívizomgyulladást okozhat az oltás - olvassa el a részleteket!

)
Milyen betegségeket okozhat kutyáknál a kullancs?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +7, +12 °C
Minimum: +4, +10 °C

Kezdetben borult lesz az ég, majd felhőátvonulásokra számíthatunk. Többfelé lehet eső, zápor, északon esetleg havas eső is, de délután csökken a csapadékhajlam. Erős, viharos északnyugati szél mellett 7, 12 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Hétfőn erős hidegfronti hatás érvényesül, nagyon megterhelő időszak veszi kezdetét. Erős szívpanaszok léphetnek fel, ingadozhat a vérnyomás, többen rosszulléteket tapasztalhatnak. Gyakori lehet a görcsös fejfájás, a kismamák görcskészsége szintén fokozódik. Csökken a hő- és komfortérzet, fennáll a megfázás veszélye! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: