Lankadó kíváncsiság?

A merevedési nehézségek tartóssá válása elkerülhetetlenül a párkapcsolat rovására mehet. Nem szabad struccpolitikát folytatni, beszélni kell róla őszintén, tabuk nélkül.

Reakció - erekció

Szexuális ingerlés illetve izgalom hatására a pénisz megmerevedik. Ezt az állapotot nevezzük erekciónak. A pénisz merev állapota teszi lehetővé a nemi együttlétet. Az erekció fiziológiailag együttműködő mechanizmusok révén jön létre: a folyamat feltételezi az idegi, pszichés, hormonális összjátékot az érrendszer kifogástalan működésével.

Nemi izgalom hatására több vér folyik az erektilis szövetekbe, amelyek barlangos testekből és szivacsos részből állnak. A magömlést (ejakuláció) követően illetve a nemi inger megszűnte után a pénisz vénájában csökken a nyomás és megszűnik az erekció.

Félelmek a merevedési zavartól

A merevedési zavarra utaló első jeleknek a férfiak általában nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget. Amint azonban a probléma ismételten jelentkezik, számos félelem fogalmazódik meg a férfi agyban: Vajon a partnerem is észrevette a merevedési problémát? Megöregedtem? Hogyan elégítem ki a társam, ha rosszabbodni fog a helyzet? A köztudatban tévesen rögzült információ, hogy a merevedési zavar az öregség jele, vagy elsősorban korfüggő lenne. Természetesen az életkorral valóban együtt jár, hogy a hímvessző veszít a merevségéből, illetve hosszabb ingerlés szükséges a kellő merevség eléréséhez, de ez nem tekinthető funkciózavarnak. Inkább arról van szó, hogy idősebb korban gyakrabban fordulnak elő olyan betegségek (cukorbetegség, keringési zavarok, szív- és érrendszeri betegségek), amelyeknek a tünetei, következményei közé tartoznak a merevedési zavarok is. Nem kell megvárnia, hogy a helyzet rosszabbra forduljon, érdemes együtt felkeresni a szakembert! De addig is, amíg a probléma okára fény derül, és az orvosi kezelés vagy a szexuál-terápia meghozza a kívánt eredményt, érdemes végiggondolni, hogy a gyengéd örömszerzésnek a nemi aktuson kívül hányféle módja lehet. A partnerrel folytatott őszinte beszélgetés szintén sokat segít a merevedési zavar okainak megállapításában és mielőbbi eredményes kezelésében.

A magyar férfiak "állóképessége"

Magyarországi kutatások szerint a felnőtt férfiak 47%-a küzd különböző szexuális problémákkal, s mindez a többségük életminőségére is rányomja a bélyegét. Mégis, mindössze 9%-uk kér orvostól, pszichológustól vagy a partnerétől segítséget. Legáltalánosabb probléma a merevedési zavar, amely a magyar férfiak 10%-át, mintegy négyszázezer embert érint. A probléma a 40-49 évesek harmadát, az 50-59 évesek felét, míg a 60 év felettiek 78%-át érinti. Megdöbbentő adat, hogy a magyar férfiak 83%-a csak ritkán vagy egyáltalán nem beszél szexuális kudarcairól partnerével. A súlyos merevedési zavarban szenvedők fele csak ritkán, egyharmada pedig soha nem beszél problémáiról partnerével. Pedig érdemes szakemberhez fordulni, hiszen a szexualitás természetes és egészséges emberi magatartásforma, amely értékesebbé teszi két ember kapcsolatát, kár lenne lemondani róla.

Fontos az életmód

Egyre szaporodik azon férfiak száma, akiknek az egészségtelen életmódjuk miatt csökkent a potenciájuk. A mértéktelen alkoholfogyasztás vagy a dohányzás ugyanis károsíthatja azokat a véredényeket, amelyek befolyásolják a merevedési képességet. A kábítószer-fogyasztás, a szorongás, a túlhajszoltság, a stressz, a mozgásszegény életmód és a túlsúly szintén merevedési zavarhoz vezethetnek. Általánosságban megállapítható, hogy bármi, amit szíve, valamint érrendszere egészségének megőrzéséért tesz valaki, elő fogja segíteni egészséges nemi életet is. Ide tartozik a stressz oldása, a kiegyensúlyozott életvitel, a megfelelő pihenés, rekreáció, a megfelelő mennyiségű testmozgás. Ne feledje, a merevedési zavarra hajlamosító tényezők közül a helyes életmóddal sok elkerülhető, illetve kivédhető!

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció