Bajt jelezhet a fülcsengés

A tinnitusz, más néven állandó fülcsengés lehet folyamatos vagy szakadozó, és hangereje is váltakozhat. Ha a háttérzajok enyhék, általában súlyosbodik, ezért nagyon gyakran az elalvást is megnehezíti vagy lehetetlenné teszi.

A fülcsengés viszonylag gyakori és a legtöbbeknél megmarad egyfajta átmeneti kellemetlenség szintjén, viszont súlyosabb esetekben koncentrációs zavarok, illetve alvászavarok kialakulásához is vezethet. A közhiedelemmel ellentétben a hallásvesztés és a fülcsengés nem függ össze egymással: egyik sem oka vagy következménye a másiknak. Sőt amellett, hogy a csengő fülűek közül egyesek egyáltalán nem tapasztalnak hallási nehézségeket, olyanok is vannak, akiknek ilyenkor még érzékenyebb lesz a fülük a zajokra, zörejekre, mint korábban.

Fülzúgás: a stressz lenne az oka? A tinnitus latin szó, jelentése csörgés, csengés. Olyan fülben vagy fejben hallható hangra utal, amely nem emberen kívüli hangforrásból keletkezik. Ez lehet sípolás, csobogás, zúgás, sistergés, ciripelés, kattogás és dübörgés is. Mindez a stressztől is lehet - kattintson !

Egyes esetekben a csengést fertőzés vagy valamilyen, a fülben lévő elzáródás okozza, a csengés pedig megszűnik, ha a kiváltó problémát, betegséget sikerül kezelni. Ugyanakkor néha kezelés után is megmarad a csengés: ilyenkor egyéb terápiás megoldások használata szükséges.

A fülcsengés sokaknál alvászavarokat is okoz
A fülcsengés sokaknál alvászavarokat is okoz

A fülcsengés okai

Fülcsengést okozhatnak még bizonyos gyógyszerek, például az aszpirint tartalmazó tabletták, bizonyosfajta antibiotikumok, gyulladáscsökkentők, nyugtatók és antidepresszánsok is. Ilyen mellékhatással járhat továbbá a kinint tartalmazó gyógyszerek szedése. Fülcsengést okozhat az öregedés, az otoszklerózis (amikor a középfül apró csontjai merevvé válnak), de a magas vérnyomás, a keringési rendellenességek, a vérszegénység, bizonyos allergiák, a pajzsmirigy-alulműködés , a cukorbetegség és bizonyos autoimmun betegségek is. Kiválthatják ezen felül a fej és a nyak sérülései, alkoholfogyasztás, koffeinfogyasztás, illetve dohányzás hatásra pedig a fülcsengés felerősödhet.

Forrás: webmd.com

)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +16, +25 °C
Minimum: +7, +14 °C

Gyakran lesz erősen felhős az ég, de napközben átmenetileg hosszabb napos időszakok is előfordulnak. Eső, zápor nagyobb eséllyel a nap első felében fordulhat elő, de máskor sem zárható ki. Élénk, erős lesz a délnyugati, nyugati szél, 16, 25 fok közé melegszik a levegő. Szombaton kissé gyengébb mértékben ugyan, de továbbra is kettősfronti hatás érvényesül. Ingadozhat a vérnyomás, emellett egyéb keringési panaszok is felléphetnek. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás is. A tünetek tartósnak ígérkeznek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: