Mesterséges intelligencia a gyógyításban - infografika

A mesterséges intelligencia térhódítása miatt elég gyakran megjelenik a félelem, hogy korábban emberek által elvégzett feladatokat képes átvenni, azaz veszélyezteti az állásokat. Ez a munkaerőhiánnyal küzdő magyar egészségügyben nem tűnik igazán komoly fenyegetésnek. Sőt, komoly haszna volna, ha gyorsan elterjedne.

A mesterséges intelligencia (MI) az élet minden területén jelentős segítséget nyújthat, az egészségügyben pedig különösen, mert a fejlett gyógyászat annyi új feladatot termelt ki, aminek a hagyományos módon már nem lehet megfelelni. A mesterséges agyak és a robotok jelentősen enyhíthetik ezeket a terheket. Érdemes belegondolni, hogy mennyi ismeret halmozódott fel a különböző kutatóhelyeken, amelyek átolvasása és összehasonlítása az emberek számára képtelen feladat. Így számos olyan összefüggés rejtve maradt, amely fontos lenne az adott betegségek gyógyításához. De mindenütt máshol is, ahol mintázatokat kell felismerni, adatokat és információkat (például leleteket) kell összehasonlítani, a megváltozó paraméterek hatásait kell szimulálni, az MI nélkülözhetetlen.

Infografikánk rámutat egy sor területre, ahol a gépi tanulásra, a gépek közötti kommunikációra, a nagy adattárolási képességre és a nagy számítási kapacitásra épülő mesterséges intelligencia megoldások segítséget nyújtanak abban, hogy hamarabb meggyógyuljuk, hogy túléljünk kritikus állapotokat, hogy gyorsabban szülessenek meg az új gyógyszerek és így tovább. Az MI a gyors változások eszköze, aminek egyelőre az előnyeit és nem az árnyoldalait láthatjuk.

MI infografika

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: -3, +3 °C
Minimum: -9, -4 °C

Több órára kisüt a nap, közepesen felhős lesz az ég. Csapadék nem valószínű. Az élénk, erős lökésekkel kísért északi szélben -3, 3 fok között alakulnak a csúcsértékek. Hétfőn nem jön újabb front, de a tartósan fagyos időben sok panasz egyáltalán nem mérséklődik. Most is jellemzőek lehetnek az ízületi problémák, emellett keringési panaszok is felléphetnek, sokan szenvedhetnek ismétlődő rosszullétektől. A fejfájás gyakorisága nem csökken, a görcsös típusú lehet a leggyakoribb. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: