Mesterséges intelligencia a gyógyításban - infografika

A mesterséges intelligencia térhódítása miatt elég gyakran megjelenik a félelem, hogy korábban emberek által elvégzett feladatokat képes átvenni, azaz veszélyezteti az állásokat. Ez a munkaerőhiánnyal küzdő magyar egészségügyben nem tűnik igazán komoly fenyegetésnek. Sőt, komoly haszna volna, ha gyorsan elterjedne.

A mesterséges intelligencia (MI) az élet minden területén jelentős segítséget nyújthat, az egészségügyben pedig különösen, mert a fejlett gyógyászat annyi új feladatot termelt ki, aminek a hagyományos módon már nem lehet megfelelni. A mesterséges agyak és a robotok jelentősen enyhíthetik ezeket a terheket. Érdemes belegondolni, hogy mennyi ismeret halmozódott fel a különböző kutatóhelyeken, amelyek átolvasása és összehasonlítása az emberek számára képtelen feladat. Így számos olyan összefüggés rejtve maradt, amely fontos lenne az adott betegségek gyógyításához. De mindenütt máshol is, ahol mintázatokat kell felismerni, adatokat és információkat (például leleteket) kell összehasonlítani, a megváltozó paraméterek hatásait kell szimulálni, az MI nélkülözhetetlen.

Infografikánk rámutat egy sor területre, ahol a gépi tanulásra, a gépek közötti kommunikációra, a nagy adattárolási képességre és a nagy számítási kapacitásra épülő mesterséges intelligencia megoldások segítséget nyújtanak abban, hogy hamarabb meggyógyuljuk, hogy túléljünk kritikus állapotokat, hogy gyorsabban szülessenek meg az új gyógyszerek és így tovább. Az MI a gyors változások eszköze, aminek egyelőre az előnyeit és nem az árnyoldalait láthatjuk.

MI infografika

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció