10-ből 4 rákos megbetegedés elkerülhető lenne

Az Egyesült Királyságban hetente 2500 rákdiagnózis elkerülhető lenne, ha az emberek változtatnának az életmódjukon.

Tízből négy rákos megbetegedés elkerülhető lenne, ha az emberek egészségesebben táplálkoznának, többet mozognának és leszoknának a dohányzásról. Ha ezekre a faktorokra eddig is odafigyeltek volna, akkor a Cancer Research UK elnevezésű brit szervezet jelentése szerint a 2015-ben diagnosztizált 360 ezer új daganatos megbetegedésből nagyjából 135 500 eset elkerülhető lett volna. A kutatók szerint az embereknek meg kellene érteniük, hogy a rák nagyrészt a környezeti tényezőkön múlik - főleg az egészségtelen életmódon - és nem foghatjuk kizárólag a génekre, vagy a balszerencsére.

Egy csepp vérből szűrhető lesz a rák A jövőben akár háziorvosunkhoz besétálva, néhány perc alatt túleshetünk majd a rákszűrésen, tablettaformájú gyógyszereinket pedig felválthatják a bőrünk alá beültetett implantátumok. Korábbi cikkünkért kattintson !

A túlsúly lesz az egyik leghalálosabb rizikófaktor

Miközben azt már régóta tudni lehet, hogy a dohányzás egy igen jelentős kockázati tényező , arról sokan nem tudnak, hogy húszból három esetben a túlsúlynak is köze van a betegség kialakulásához. És míg az edukációnak köszönhetően a dohányzók aránya folyamatos csökken, az elhízottaké ezzel párhuzamosan folyamatosan nő - szakértők szerint 20 éven belül a túlsúly lesz a vezető kockázati tényező. Fontos tudni, hogy a nők ilyen szempontból veszélyeztetettebbek a férfiaknál, az elhízás ugyanis kulcsfontosságú szerepet játszik az emlő-, a méhnyak-, és a bélrák kialakulásában. Harpal Kumar, a Cancer Research UK vezetője így nyilatkozott: " Az elhízás az új dohányzás. Egészségünk érdekében minél hamarabb cselekednünk kellene."

Az elhízás az új dohányzás

Az egészségügy folyamatos fejlődésének köszönhetően az Egyesült Királyságban a rákos megbetegedések túlélési aránya fokozatosan javul, ezzel szemben az új megbetegedések száma az elmúlt évtizedben hét százalékkal nőtt. Linda Bauld professzor, a Cancer Research UK prevenciós szakértője szerint fontos lenne, hogy a brit kormány hasonló kampányokat indítson az elhízás ellen, mint ahogy azt korábban a dohányzással tette.

"Mindenképpen meg kell változtatnunk az elhízottsággal kapcsolatos attitűdöket" - mondta. "Az emberek azt gondolják, hogy teljesen normális, ha meghíznak és egyre nagyobbak lesznek. A kulturális normáinkon, beidegződéseinken kellene változtatni."

Forrás: Daily Mail

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Nagy baj lehet a gyermekkori nassolásokból

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +8 °C
Minimum: -6, +3 °C

Általában erősen felhős időre van kilátás, szitálás is kialakulhat, de átmenetileg többfelé elvékonyodhat a felhőzet. Időnként megélénkül az északkeletire forduló szél, a csúcshőmérséklet 3, 8 fok között alakul. Kedden marad a frontmentes idő. A magasban zajló változások hatására fokozódik a migrénhajlam, emellett többen fáradékonyak, illetve a koncentrálási problémák is megszaporodnak. A komfortérzet inkább csak a naposabb vidékeken javulhat. Reggel az ízületi bántalmak is felerősödhetnek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra