Kérdés: Körülbelül két héttel ezelőtt a bőrömön, hónaljamon piros, viszkető foltok jelentek meg. ELőször nem tulajdonítottam nekik nagyon jelentőséget, de elkezdtek nagyobbodni és az égető, viszkető érzés ...

A hajlati gombás fertőzés mellett szóbajön a dezodorok, tusfürdők, műszálas sportruha dörzsölése stb. okozta irritatív, vagy allergiás bőrgyulladás is. Ha nem javul, mutassa meg bőrgyógyásznak.

Irritáció

Körülbelül két héttel ezelőtt a bőrömön, hónaljamon piros, viszkető foltok jelentek meg. ELőször nem tulajdonítottam nekik nagyon jelentőséget, de elkezdtek nagyobbodni és az égető, viszkető érzés kezd elviselhetetlenné válni. Sportoló vagyok és szinte nap mint nap izzadok, ezért ennek tulajdonítom a tüneteket. Mit tegyek?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza irritáció témában:

A hajlati gombás fertőzés mellett szóbajön a dezodorok, tusfürdők, műszálas sportruha dörzsölése stb. okozta irritatív, vagy allergiás bőrgyulladás is. Ha nem javul, mutassa meg bőrgyógyásznak.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)