Komoly műtét kellhet a benőtt körömhöz?

A benőtt köröm hétköznapi, egy körömvágó ollóval orvosolható problémának tűnik, pedig egyáltalán nem az.

Benőtt körömről akkor beszélünk, amikor a körömlemez benő a környéki bőrbe. Ennek nagyon sok oka lehet, kiválthatja például veleszületett hajlam miatt kialakult kóros körömnövekedés, körömgomba vagy olyan speciális körömforma, amelyek fájdalmas bőrgyulladást okozva megvastagítja a bőrt, majd egyszerűen belekanyarodik.

A körömdeformitások szintén eredményezhetnek benőtt körmöt, ahogy a rossz, szűk, a lábat torzító cipők is növelik a kialakulás valószínűségét. Létezik olyan körömbetegség is, amely gyerekkorban kezdődik, akkor folyamatos problémát okoz, de később a gyermek ezt kinövi.

A benőtt köröm kezelése

Enyhébb esetekben segíthet, ha a körömágyát, annak lemezét speciális eszközökkel elegyengetik. Ha ez nem elegendő, akkor speciális benőtt köröm műtétre van szükség, és előfordul, hogy azt ismételni is kell. A legjobb, ha a műtétet specialista végzi, mert a beavatkozás nem túl bonyolult, viszont nagyon érteni kell hozzá.

Előfordulhat, hogy csak műtét segíthet a benőtt körmökön

A legsúlyosabb tévhitek a C-vitaminról

Előfordulhat, hogy csak műtét segíthet a benőtt körmökön Maga a műtét lézerrel és szikével egyaránt végezhető, lényege pedig az, hogy az eszközt egészen a körömmátrix-sejtekig be kell vezeti (ezek a körömágy elvékonyodó részében vannak, nem látszanak ki a bőr alól). Véglegesen csak így orvosolható a probléma, önmagában az nem elég, ha csak magát a benőtt körömszélt vágják ki.

Az operáció után a probléma teljesen megszűnhet, ehhez azonban az szükséges, hogy a mátrixsejteket megfelelően eltávolítsák.

A benőtt köröm okairól, kezeléséről, megelőzéséről mindent megtudhat a Betegségek A-Z lexikon szócikkéből .

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +4 °C
Minimum: -5, +0 °C

Északkeleten átmenetileg rövid időre kisüthet a nap, de legnagyobb részt borongós idő várható. Helyenként alakul ki havazás, hózápor, az Alföldön kisebb eső is lehet. Élénk, erős lesz az északi szél, a maximumhőmérséklet 0, 4 fok között alakul. Pénteken kettősfronti tüneteket tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakori lehet a fejfájás, a migrén, emellett keringési panaszok is felléphetnek, sokaknál jelentkezhet rossz közérzet, rosszullét. Az arra hajlamosak körében az emésztési problémák is megszaporodhatnak. Alacsony hőérzetre kell készülni, nagy a megfázásveszély! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: