A gyógynövényes mélyhámlasztás előnyei

A mélyhámlasztás - különösen a gyógynövényes változat - tavasszal is megújíthatja a fáradt vagy problémás bőrt, mindössze a fényvédelmi szabályokat kell betartani.

A mélyhámlasztás kémiai vagy szintetikus hámlasztó hatóanyagai kétségtelenül hatékonyak, bár a koncentrációtól és a kezelés mélységétől függően néhány esetben fennállhat a pörkösödés kockázata. Éppen a kíméletesebb lehetőség miatt fejlesztették ki bőrgyógyászok, kozmetológusok a gyógynövényes mélyhámlasztást, amely természetes úton avatkozik be a bőr és a kötőszövet struktúrájába. Az intenzíven bemasszírozottgyógynövényekhatására az anyagcsere- és regeneráló folyamatok felgyorsulnak, aktivizálódnak. A vérkeringés javul, ezáltal az oxigén- és a tápanyagellátás is megsokszorozódik. A 28 napos természetes bőrmegújulási ciklus így sokkal hamarabb, mindössze 3-5 nap alatt megy végbe. Már egy kezelés is látványos eredményt hoz, de a legszebb eredmény kúraszerűen végzett mélyhámlasztással érhető el.

Mit tehetünk a hétköznapokban a bőröregedés ellen? Részletek itt.

Peterman Krisztina, a problémás bőr szakértőjének számító Dermatica kozmetikus mestere ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy az ilyen kezelés nagyfokú szakértelmet igényel. "A gyógynövényes mélyhámlasztás egy korpázó és lemezes hámlást előidéző beavatkozás, amely csakis a bőr állapotának gondos felmérése után végezhető el" - hangsúlyozza a szakember. "Nem végezhető el például a kezelés sem fertőző eredetű bőrbetegségek, összetevőkre való allergia vagy nagyon érzékeny bőr esetén, sem az anyajegyek területén."

A mélyhámlasztás tavasszal is megújíthatja a fáradt vagy problémás bőrt
A mélyhámlasztás tavasszal is megújíthatja a fáradt vagy problémás bőrt

Nem csak a bőrfiatalítás lehet a cél

Bár a mélyhámlasztásról sokaknak elsősorban a bőr fiatalítása jut eszébe, számos más célra is hatékonyan bevethető. Ezek többek közt:

  • a pattanásos, aknés hegek, májfoltok, szeplők eltüntetése,
  • a tág pórusú, seborrhoeás (zsíros bőr) korrekciója,
  • a fakó, sápadt, rossz keringésű bőr élénkítése,
  • a lassan regenerálódó bőr gyors frissítése,
  • a napkárosodott bőr, a hiperpigmentáció egyes eseteinek kezelése,
  • a stria (terhességi csíkok) halványítása,
  • az ernyedt, feszességét vesztett kar, has és comb bőrének feszesítése.

Ugyanakkor a kíméletes gyógynövényes eljárás valóságos anti-öregedési bomba is: a korai ráncképződésre hajlamos, élettelen, idősödő bőr ellen bevethető eszköz.

Akár tavasszal is szépülhet a bőr

A gyógynövényes mélyhámlasztás két alkalmas kezelésből áll. Az első kezelés során alkalmazott hatóanyagok és a kíméletes, apró formátumban lévő gyógynövénykeverék bőrbe masszírozásának hatására a régi bőrréteg néhány nap alatt egyenletesen leválik. Ebben az időszakban az arctisztításhoz speciális készítményeket kell használni, amelyek befolyásolják a zajló folyamatot, így mással nem helyettesíthetőek. A hámlási folyamat egyénenként különböző lehet, de a hámló részecskék erőszakos eltávolítása és a bőr vízzel való érintkezése minden esetben kerülendő. Az utókezelés a hámlasztást követő ötödik nap környékén történik. A kezelést követő 14-28. napon nyeri el a bőr a legszebb állapotát. Ugyanakkor tudni kell, hogy súlyosabb esetekben nem lehet egy kezeléstől várni a csodát: 2-3-5 kezelés is szükséges lehet. A kezelések között az egyéni reakcióktól függően 15-20-25 nap kell, hogy elteljen.

"A mélyhámlasztásra mindenképpen olyan időszakban érdemes sort keríteni, amikor tudjuk, hogy a következő 2-3 hétben nem tervezünk a szabadban, direkt napsütésben tartózkodni. Egy vizsgaidőszak vagy a munkás hétköznapok is alkalmasak a folyamatra, sokkal inkább, mint például a téli síelés időszaka. A lényeg a napfény, az UV-sugárzás kerülése, aminek betartásával akár már nyárra a legjobb formánkat hozhatjuk" - mondta el Peterman Krisztina.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Az aranyeresség leggyakoribb tünete

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)