Természetes módszerek székrekedés ellen

A székrekedés nagyon kellemetlen tud lenni, különösen, ha huzamosabb időn keresztül fennáll. Ilyenkor a legtöbben hashajtót vesznek be - sokszor feleslegesen. Léteznek ugyanis természetes módszerek is a probléma kezelésére.

Testmozgás

Enyhébb székrekedés esetén már egy kis mozgás is eredményt hozhat. Egy kevés tempós séta vagy kocogás segíthet beindítani a bélmozgásokat, de bizonyos jógagyakorlatok is hatékonyak lehetnek.

Ezek a legjobb természetes módszerek székrekedés ellen
Lehet azért is, mert nincs egy nyugodt pillanatunk rá

Relaxálás, helyes tartás

Ha nincs elég idő vagy nem elég nyugodt a környezet, akkor sokaknak nehezebben megy a székletürítés. Éppen ezért fontos, hogy legalább naponta egyszer olyan körülményeket teremtsünk, ahol nyugalomban, elegendő időt rászánva végezhetjük el a dolgunkat. Érdemes lehet egy kis sámlira tenni a lábunkat, hogy térdeink enyhén csípőmagasság fölé kerüljenek, mert ilyenkor sokkal kevesebbet kell erőlködni az ürítéshez.

Aszalt szilva

Az aszalt szilvában sok a rost és évszázadok óta természetes hashajtóként is ismert, ráadásul igen könnyű hozzájutni. Pár szem szilva segít beindítani a bélmozgásokat.

Szenna

Természetes hashajtó, sok helyen kapható, de legyünk vele óvatosak, mert hatása nem mondható enyhének. Általában 6-8 óra kell hozzá, hogy hasson, de túl nagy mennyiségben hasgörcsöket , hasmenést is okozhat. A legjobb lefekvés előtt bevenni, így reggel váltja ki a hatását.

Kiwi

Nagyon magas a rosttartalma, így jót tesz az emésztésnek. Éppen ezért ez a gyümölcs is működhet afféle természetes hashajtóként.

Kávé

A kávé kis mennyiségben szintén segíthet a székrekedésen a benne található koffeinnek köszönhetően. Ugyanakkor fontos tisztában lenni vele, hogy nagy mennyiségben éppen az ellenkező hatást érhetjük el vele, mivel a koffein dehidratál, a folyadékhiány pedig székrekedéshez vezethet.

Forrás: medicalnewstoday.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +11, +20 °C

Közepesen felhős időre van kilátás, helyi zápor, zivatar kialakulhat. Élénk lesz az északi szél, 26, 31 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap kettősfront szerű panaszokat lehet tapasztalni, de markáns front továbbra sem érkezik. A keringési és vérnyomáspanaszok mellett a fejfájás lehet a leggyakoribb, de az ingerlékenység is a nyugtalanság is jellemző tünet lehet. A hőérzet és a komfortérzet is ingadozik! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)