Ezek lehetnek az okai, ha állandóan fázunk

Ha még a legnagyobb melegben is azt érezzük, hogy fázunk, és a kezünk, lábunk is állandóan hideg, akkor érdemes átgondolni, milyen ok állhat a háttérben.

Vérszegénység

A vérszegénység olyankor alakul ki, mikor nincs elég egészséges vörösvérsejt a testben ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű oxigént szállítson. Emiatt kimerültek, fáradtak, szédelgősek lehetünk, és légszomj is kialakulhat, emellett a kezeinket is folyamatosan hidegnek érezhetjük.

fazos no
Számos ok állhat a háttérben, ha valaki folyton fázik

Pajzsmirigy-alulműködés

Ha a pajzsmirigyünk nem termel elegendőt bizonyos hormonokból, akkor az különösen fázóssá tehet. Emellett olyan tüneteket tapasztalhatunk még, mint az ízületi fájdalom, a székrekedés , a bőrszárazság és a súlynövekedés.

Ha pajzsmirigyünk túl kevés hormont termel, akkor pajzsmirigy-alulműködésről beszélünk. Ennek a problémának több jele is lehet, és többek között az alábbi tünetekből ismerhetjük fel.

Raynaud-kór

A Raynaud-kórral küzdőknél a kéz erei extrém módon reagálnak a hidegre és a stresszre, néhány perctől egy óráig tartó időszakon át összeszűkülnek, és korlátozzák a vérellátást. Ennek hatására az ujjak elzsibbadhatnak, és zsibbadni kezdenek. A véráramlás élénkülésével együtt bizsergés, akár fájdalom is jelentkezhet. A szövetkárosodás megelőzésére gyógyszeres kezelésre lehet szükség.

Veseprobléma

A cukorbetegség és a magas vérnyomás gyakran okoz vesebetegséget. Ha a méreganyagok felhalmozódnak a szervben, és nem tudja megfelelően ellátni a feladatát, az számos problémát okozhat a szervezetben, például lecsökkentheti a testhőmérsékletet is.

2-es típusú cukorbetegség

Gyakran jár együtt vérszegénységgel, veseproblémákkal, de a keringést is károsíthatja, amelyek mind hatással lehetnek a szervezet hőszabályozására.

Anorexia

Ha tartósan elégtelen kalóriabevitel miatt a szervezetünk zsírtartaléka egy bizonyos százalék alá csökken, akkor állandósul a fázékonyság, és a kezek, lábak folyamatosan hidegek lesznek. A tartósan túl alacsony testsúly , illetve testzsírszázalék akár életveszélyes is lehet.

Forrás: webmd.com

)
Vitamin ABC - D Vitamin (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +16, +25 °C
Minimum: +7, +14 °C

Gyakran lesz erősen felhős az ég, de napközben átmenetileg hosszabb napos időszakok is előfordulnak. Eső, zápor nagyobb eséllyel a nap első felében fordulhat elő, de máskor sem zárható ki. Élénk, erős lesz a délnyugati, nyugati szél, 16, 25 fok közé melegszik a levegő. Szombaton kissé gyengébb mértékben ugyan, de továbbra is kettősfronti hatás érvényesül. Ingadozhat a vérnyomás, emellett egyéb keringési panaszok is felléphetnek. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás is. A tünetek tartósnak ígérkeznek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: