A túl sok cukor ezt teszi a testünkkel

A cukor sokkal inkább legális drog, mint gondolnánk. Ugyanis ez a szénhidrát az agy jutalomközpontjára van hatással, ahol nagyon hasonló anyagok keletkeznek, mint amelyek használatát amúgy büntetnék.

A cukor ráadásul idővel számos betegségeket okozhat, és hozzájárul a kóros elhízáshoz. Mivel ez nagyon gyakran magas vérnyomással társul, hosszú távon szív- érrendszeri betegségeket okozhat, ami érelmeszesedést, agyvérzést, szívinfarktust is eredményezhet. A megnagyobbodott és megszaporodott zsírsejtek azanyagcserezavarát okozhatják, ami inzulinrezisztencia kialakulására hajlamosít, és diabétesz is kialakulhat. És ezzel még nem végeztünk a káros hatások felsorolásával.

Ugyanis a különböző növényekből kivont szénhidrát, amely sokféle feldolgozott élelmiszerben is megtalálható, az agy génállományára is rossz hatással lehet. Olyan betegségek előidézésen is szerepet játszhat, mint az ADHD vagy a Parkinson-kór.

A cukor súlyosabb hatással lehet a szervezetünkre, mint gondolnánk

A cukor súlyosabb hatással lehet a szervezetünkre, mint gondolnánk

A cukor valóban felgyorsítja az öregedést és növeli a krónikus betegségek kockázatát? Részletek!

Ha az agyunk meg is ússza a cukor okozta ártalmakat, nem biztos, hogy a hormonjaink érintetlenül maradnak. Elsősorban nyilvánvalóan az inzulinról van szó, de a sok cukor a kortizolra is hatással lehet. Idővel a kortizolt termelő mellékvesék kimerülhetnek, és az agy nem kapja meg a megfelelő támogatást.

A cukor a férfiak spermatermelésére sincs jó hatással, a mértéktelen üdítőfogyasztás hatására például a spermák mozgékonysága drasztikusan csökken. Szintén kártékony hatással van a bőr rugalmasságára, ráadásul a cukor az immunrendszert is gyengíti, így a cukor hatására a szervezet sokkal nehezebben veszi fel a harcot a gyulladásokkal.

És ami a legrosszabb, a cukor az önuralmunkat is képes a nullára redukálni, s ezzel valóban olyan hatást ér el, mint a legerősebb kábítószerek.

Forrás: thrillist.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)