Veszélyes levesport hívnak vissza

Tej összetevő kerülhetett egy levesporba, amit a csomagoláson nem tüntettek fel. A gyártó elővigyázatosságból visszahívja a terméket.

A német hatóság a RASFF rendszeren keresztül értesítette a problémáról a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih), akit a Müller Drogéria Magyarország Bt. is tájékoztatott, a levesport ugyanis a Müller üzletlánc hozta forgalomba - olvasható a Nébih oldalán. A Nissin Foods GmbH az esetlegesen előforduló, nem jelölt tej összetevő miatt elővigyázatosságból visszahívja a terméket.

Nem jelölt tej összetevő miatt hívják vissza ezt a levesport
Nem jelölt tej összetevő miatt hívják vissza ezt a levesport

A termék adatai:

  • Termék neve: "DEMAE RAMEN, Geschmacksrichtung SPICY" (levespor)
  • Márka: Nissin
  • Csomagolás: műanyag zacskó, 100 g-os kiszerelésben
  • Gyártó: Nissin Foods GmbH (Németország)
  • Tételszám/ MMI: L908594 / 2020.12 és L000623 / 2021.01
  • Magyar forgalmazó: Müller üzletek
  • RASFF referenciaszám: 2020.0890

Csak a tejre érzékeny fogyasztókra veszélyes

Tejallergia: nem ugyanaz, mint a laktózérzékenység - a részletekért kattintson ide!

A Nébih hangsúlyozza, a termék csak a tejre érzékeny fogyasztóknál válthat ki allergiás reakciót, ezért esetükben a fogyasztása kerülendő. Azon fogyasztók számára, akik tejre nem érzékenyek, a termék fogyasztása nem jelent veszélyt. A terméket bármelyik Müller üzletbe vissza lehet vinni, ahol blokk nélkül is visszavásárolják.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció