Van, ahol ismét elhalasztják a nem sürgős műtéteket

A romló járványügyi adatok miatt október 1-jétől szigorításokat rendel el Michael Ludwig bécsi polgármester - derült ki Bécs Város Külképviseleti Irodájának közleményéből.

A koronavírus -fertőzöttek számának gyors növekedése miatt Michael Ludwig bécsi polgármester - szakértőkkel való konzultációja után - szigorításokról döntött. Az intézkedések október 1-jétől lépnek érvénybe, egyelőre egy hónapra.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány,
A városvezetés már azt is elrendelte, hogy elhalasszák a nem sürgős műtéteket.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Így változik a bécsiek élete októbertől

Vakcinalottó indul a szomszédban.

A friss döntés értelmében a szórakozóhelyeket és a nagyobb, 500 fő feletti rendezvényeket októbertől csak azok látogathatják majd, akik megfelelnek az úgynevezett 2G-szabálynak, vagyis vagy be vannak oltva, vagy már átestek a koronavírus-fertőzésen. A személyzetre vonatkozó szabályok azonban kicsit engedékenyebbek: ők akkor is dolgozhatnak, ha sem oltottnak, sem gyógyultnak nem számítanak, azonban fel tudnak mutatni egy negatív PCR-tesztet. Új szabály lesz továbbá, hogy a vásárlóknak a boltok területén FFP2-es maszkot kell majd hordaniuk, az eladóktól azonban bármilyen maszkot elfogadnak, amennyiben az eszköz a szájat és az orrot egyaránt eltakarja.

Bécsben egyébként már eddig is szigorúbb szabályok voltak érvényben, mint a többi osztrák tartományban. Az új intézkedések célja egyebek mellett a COVID-19 ellen beoltottak számának minél gyorsabb növelése.

A súlyos betegek átlagéletkora 48 év

A legsúlyosabb tévhitek a C-vitaminról

A bécsi kórházakban jelenleg 214 fertőzöttet ápolnak. Az intenzív osztályon fekvők 48 év. A kapacitások bővítése érdekében a városvezetés már elrendelte, hogy elhalasszák a nem sürgős műtéteket. Ha pedug szükséges, további szigorító intézkedések bevezetésére is sor kerülhet - figyelmeztetett a polgármester.

Kiderült, biztonságos-e a Pfizer-vakcina az 5 éveseknek.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +5 °C
Minimum: -5, +2 °C

A ködfoltos, borongós időben kisebb havazás, hószállingózás előfordulhat, nagyobb eséllyel a nap második felében. Mérsékelt lesz az északnyugati szél, a csúcshőmérséklet 0, 5 fok között valószínű. Csütörtökön a nap első felében frontmentes lesz az idő, de a hideg, fagyos reggelen erős kopásos ízületi bántalmak is felléphetnek, illetve az eddigieknél nagyobb megfázásveszéllyel kell számolni. Napközben egyre erősebb kettősfronti tüneteket lehet majd tapasztalni, különösen a keringési panaszok és a vérnyomásproblémák válhatnak intenzívvé. A fokozottan érzékenyeknél görcsök is felléphetnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: