Új mentőautók állnak szolgálatba

Húsz új mentőautó áll szolgálatba az Országos Mentőszolgálatnál. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár szerint az új mentőautók kialakításánál figyelembe vették a mentők és a betegek észrevételeit.

Ónodi-Szűcs Zoltán emlékeztetett arra is, hogy harminc új mentőállomás épült az országban, 97-et pedig felújítottak. Ezen kívül 600 millió forintból megkezdik az új munkaruhák beszerzését is.

Mentőautók
Új mentőautók az OMSZ budapesti központja előtt. Idén közel 200 új mentőjármű érkezik - Fotó: MTI

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója világszínvonalúnak minősítve az autókat arról beszélt, hogy a gyártó mindenkor figyelembe veszi a gépkocsikkal szemben felmerülő igényeket, így azok komfortosak, és megfelelnek a betegbiztonság követelményének is.

A főigazgató úgy fogalmazott, hogy a 193 új mentőautó folyamatos beszerzése is azt példázza, hogy komoly kormányzati akarat van arra, hogy az OMSZ jobb mentőszolgálat legyen. Elmondta továbbá, hogy egy hasonló kialakítású mentőautóval ért el 2. helyezést az OMSZ budaörsi csapata egy nemzetközi világversenyen.

Az előző időszakban uniós forrásokból megvalósult fejlesztésekkel, mentési pontok kialakításával, a szervezettség javításával a mentési mutatók folyamatosan javulnak, sőt az év végére teljesül az az uniós kívánalom, hogy negyedórán belül az ország minden pontja elérhetővé váljon - mondta Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója átfogó interjúnkban, amely az OMSZ helyzetét és átalakuló működését elemezte. Részletek!

A most bemutatott 20 autót az elmúlt napokban már fogalomba is helyezték. Mostantól hetente - a gyártókapacitás függvényében - öt-hat új autó érkezik és áll munkába Magyarországon. Az új típusú kocsik a június 24-i első országos mentőnapon megtekinthetőek a Városligetben, ahol mentőbemutatóval és egyéb programokkal várják az érdeklődőket.

Forrás: MTI

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32 °C
Minimum: +19 °C

Gomolyfelhős, napos idő várható elszórtan záporral, zivatarral, utóbbiakat felhőszakadás, erős, néhol viharos széllökés kísérheti. A Dunántúlon nagyobb területen megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul. Késő estére 21 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet. Fronthatásra nem kell számítani.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra