Tűz ütött ki egy indiai kórházban, hét újszülött meghalt

Az épület tűzvédelmi engedélye márciusban lejárt, tűzoltó készülés és vészkijárat sem volt benne.

Tűz ütött ki egy lejárt engedéllyel is működő kórházban Új-Delhiben. Az épületben 12 csecsemő volt, heten közülük életüket vesztették - számolt be a tragédiáról a BBC.

A tűz szombaton történt, a kórház tulajdonosát és az ügyeletes orvost letartóztatták. Utóbbi, Dr. Akash nem is rendelkezett megfelelő képesítéssel ahhoz, hogy intenzív ellátásra szoruló újszülötteket kezeljen – közölte a rendőrség. Az ügy kapcsán indított vizsgálat azt is megállapította, hogy a kórházban nem volt sem tűzoltó készülék, sem vészkijárat.

tűzeset
Fotónk illusztráció, forrás: Getty Images

Az elsődleges vizsgálatok alapján a tűz egy oxigénpalack robbanása miatt terjedhetett tovább. Helyi sajtóértesülések szerint felmerült a gyanúja, hogy az épületben illegális oxigénpalack-töltő állomás működhetett, ami könnyen előidézhette a balesetet. 

Indiában gyakran törnek ki tüzek lakó- és kereskedelmi épületekben a biztonsági előírások laza betartása miatt. Alig néhány órával a tragédia előtt Rajkot városában egy játékteremben is tűz ütött ki, ami 27 ember életét követelte. 

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +20 °C
Minimum: +13 °C

Inkább csak átmeneti szakadozások fordulhatnak elő a felhőzetben. További kisebb-nagyobb csapadékgócok érkeznek, illetve képződnek, amelyek északkelet felé mozognak, a Tiszántúlon egy-egy zivatar sem kizárt. Az északias szél döntően mérsékelt, a Zemplén, Bordrogköz térségében élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű. Napközben továbbra is hidegfronti hatás dominál.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra