Rákot okozott a teflon gyártása

Közel kétszázmilliárd forintos kártérítést kell fizetnie a teflont is kifejlesztő óriáscégnek, mivel egy vegyi szivárgással beszennyezték a nyugat-virginiai vízkészleteket. Több daganatos megbetegedés is kialakult a helyieknél a szennyeződést követően.

A DuPont amerikai vegyipari vállalat kész 670,7 millió dollár (194 milliárd forint) készpénz kártérítést fizetni nyugat-virginiai üzeméből történt vegyi szivárgás miatt - adta hírül az MTI a cég közleménye alapján.

Az elmúlt évben több mint másfél millió embernél diagnosztizáltak rákot, de arra csak kevesen gondolnak, hogy a daganatos megbetegedéseknek az elfogyasztott ételekhez is közük lehet. Cikkünkben 12 olyan ételt soroltunk fel, amely veszélyt jelenthet!

A teflon és a Lycra anyagokat is kifejlesztő óriáscég hétfőn bejelentette: 3550 esetben érkezett bejelentés perfluoroktánsav (PFOA) szivárgás miatti személyi sérülésről. A vegyi anyag szivárgása állítólag szennyezte a helyi vízkészleteket és kapcsolatba hozták hat betegséggel, például here- és vesedaganatok kialakulásával. Az említett anyagot a DuPont az 1950-es évek eleje óta használja teflongyártáshoz a nyugat-virginiai parkersburgi létesítményében.

A szennyezéssel a káros anyag az ivóvízbe is bekerült
A szennyezéssel a káros anyag az ivóvízbe is bekerült

Tagadják a bűnösséget

A titán-dioxid-gyártással foglalkozó Chemours Co, mely levált a DuPont-ról, bejelentette, hogy a 670,7 millió dollár felének kifizetését vállalja. Mindkét cég tagadta bűnösségét. A DuPont nyereséggel zárta a tavalyi utolsó negyedévet az egy évvel korábbi veszteség után, amikor az eredményt egy 700 millió dolláros egyszeri tétel rontotta. A decemberrel zárt negyedévben a DuPont 265 millió dollár, részvényenként 30 cent nyereséget ért el az egy évvel korábbi 253 millió dollár, részvényarányosan 29 cent veszteség után.

)
Elhízás szövődmények (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: