Paks így készül a koronavírusra

Az atomerőműben is felkészülnek a koronavírus terjedésére.

Sok más intézményhez hasonlóan a paksi atomerőmű is frissítette a pandémiás - járványügyi - tervét a koronavírus terjedése miatt. Az erőmű honlapján közzétett hír szerint a járvány terjedésére tekintettel újabb szigorításokat vezethetnek be, ezek azonban a biztonságos működést nem veszélyeztetik.

Koronavírus: rendkívüli helyzet a szomszédban A koronavírus-jávány miatt nemcsak Magyarországon , hanem a környező országokban is rendkívüli helyzet alakult ki. Bővebben erről az alábbi cikkünkben írtunk!

Naponta tartanak értekezletet a járványhelyzetről

A tervet az országos tisztifőorvos jóváhagyta - olvasható a közleményben. Az atomerőműben már március 2-án felfüggesztették a látogatásokat, leállították a közösségi eseményeket, képzéseket, utazási korlátozásokat vezettek be, illetve fokozták az egészségügyi és higiéniás fegyelmet.

Szigorítják a beléptetést és a higiéniás előírásokat a paksi erőműben. Fotónk illusztráció, forrás: Getty Images
Szigorítják a beléptetést és a higiéniás előírásokat a paksi erőműben. Fotónk illusztráció, forrás: Getty Images

Az erőmű pandémiás vezetői csoportja naponta tart értekezletet, így a veszélyhelyzet kihirdetésének megfelelő további intézkedésről is azonnal dönt, és azokat a szervezettel végrehajtja - áll a közleményben. Hangsúlyozták, hogy a paksi atomerőmű a pandémiás tervnek megfelelően a vírus esetleges további terjedése esetén is képes biztonságosan működni.

Vészhelyzet van Magyarországon

Magyarországon szerda délután hirdett vészhelyzetet a kormány. A rendkívüli intézkedések részeként betiltanak minden 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényt, visszaállítják a közúti ellenőrzést bizonyos határszakaszokon, és bizonyos országokból is beutazási tilalmat vezettek be. A részletekről bővebben az alábbi cikkünkben olvashatnak.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció