Nincs még vége a megpróbáltatásoknak

Hétfőn a távozó kettősfront inkább már csak keleten okozhat intenzívebb panaszokat, máshol fokozatosan megkönnyebbülhetünk. A javulás azonban csak átmeneti, ezt követően ismét frontok érkeznek.

A fejfájás mindig a legrosszabbkor jön elő, és sokszor annyira eluralkodik rajtunk, hogy még a munkánkra sem tudunk kellőképpen koncentrálni. Ilyenkor jól jön, ha van nálunk egy kis csomag gyógynövény, melyekből teát készítve, csökkenhet a feszültség. Hétfő estére kelet felé távozik az a kettősfront, ami az előző napok megterhelő humánmeteorológiai helyzetéért volt felelős. Ha azonban keleten él, csak lassú javulásra számíthat, de némileg ott is gyengül a fronthatás. Aki érzékeny akár a meleg-, akár a hidegfrontra, továbbra is fejfájást, migrént tapasztalhat - a tünetek a nap első felében jelentkezhetnek intenzívebben, később javulásra számíthat. Ha a Tiszántúlon él, akkor igyon meg napközben egy csésze borsmenta-citromfű keverékéből készült, mézzel ízesített teát, illetve kerülje a csokoládé és a vörösbor fogyasztását.

Az említett panaszok mellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, kisebb rosszullét jelentkezhet, de napközben a közérzete, ha lassan is, de javulni fog, mérséklődnek majd a tünetek.

Igyekezzünk minél több zöldséget fogyasztani!

A tartós fronttevékenység abban az esetben is megviselheti, ha nem kifejezetten frontérzékeny. Emiatt nem javasolt ebben a változékony időszakban nehéz ételeket fogyasztani. Inkább naponta többször, kisebb adagokat egyen, a fogások pedig tartalmazzanak több salátát, zöldséget, illetve halat. Az immunerősítésről se feledkezzen meg, sok zöldség és idénygyümölcs legyen az étrendjében!

A közlekedést keleten eleinte még vizes, csúszós útszakaszok nehezíthetik, ajánlott mérsékelni a sebességet és nagyobb követési távolságot tartani. Az utakon csökkent reakcióidővel számoljon, tompábbak, figyelmetlenebbek lesznek a sofőrök. Élénk oldalszél csökkenti a menetstabilitást, vezessen óvatosan – figyelmeztet a Meteoklinika.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)