Nem tud beszélni, hívása mégis életet mentett

Ismét egy nem mindennapi életmentésről adott hírt az Országos Mentőszolgálat. A történet hőse ezúttal – a mentődolgozók mellett – egy siket nő, aki szavak nélkül hívott mentőket egy idegen, földön fekvő férfihez.

Az ÉletMentő Applikáción keresztül értesítette a mentőket az az utcán sétáló siket nő, aki egy földön fekvő férfihez szeretett volna segítséget hívni néhány hete hajnalban” – számoltak be a nem mindennapi esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

fiatal nő telefonnal a kezében
Nem tud beszélni, hívása mégis életet mentett. A kép illusztráció, forrása: Getty Images

Nem mindig kellenek szavak

Mint írták, a férfi feltehetően nem sokkal az előtt eshetett össze, hogy a nő észrevette őt. A bajbajutott eszméletlen állapotban volt. Bár a nő nem tudott beszélni, ez nem tántorította el a segítségkéréstől: az alkalmazásban található Nem tudok beszélni funkciót használva hívta ki a mentőket.

A nő az applikáción keresztül elküldte a pontos helyszínt a mentésirányítónak, aki azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet. „Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és ellátták a férfit, majd stabil állapotban szállították kórházba” – közölték.

Óriási veszekedés tört ki a mentők miatt – adta hírül korábban az Országos Mentőszolgálat. Egy féltékenységi vita igen kellemetlen helyzetbe hozta a bajtársakat, a beteg felesége pedig végül külön autóval ment a kórházig.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +33 °C
Minimum: +21 °C

Napos idő várható általában kevés gomolyfelhő mellett, de a középső országrészben egy összeáramlási zóna mentén, valamint a déli és keleti határvidéken időnként több lehet a gomolyfelhő. Ezeken a tájakon előfordulhat néhol felhőszakadással kísért zápor, esetleg zivatar, de az ország döntő részén nem valószínű csapadék. Az északi, északkeleti irányú szelet a Dunántúl északi, északnyugati részén és keleten továbbra is nagy területen kísérhetik élénk, északkeleten erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 37 fok között várható, nyugaton lesz a hűvösebb, az Alföld déli részén a melegebb. Késő estére 20 és 29 fok közé hűl le a levegő. Az északi országrészen vonul át a hidegfront, ott változékonyabban alakul az időjárás, délen viszont marad a hőség.