Megmentette az anyukája életét egy 8 éves magyar kisfiú

Megható és tanulságos telefonbeszélgetést tett közzé Facebook-oldalán a Magyar Rendőrség. A felvételen azt hallhatjuk, ahogy a 8 éves Máté felhívja a Segélyhívó Központot, és elmondja, hogy édesanyja rosszul van. Ezzel pedig megmentette az életét.

"Nem meglepő, hogy mennyi mindennel tisztában vannak a nyolcéves gyerekek. Az mégis megdöbbentő, hogy ha baj van, nem veszítik el a lélekjelenlétüket, sőt nyugodtan számíthatunk rájuk. Tavaly Elena és Noel, most Máté mentette meg az édesanyja életét" - írja friss Facebook-bejegyzésében a rendőrség, amelyben közzétették Máté és a Hívásfogadó Központ operátora, valamint a mentésirányító között zajlott beszélgetést.

Nagyon bátran viselkedett Máté

Applikáció, ami életet menthet.

Mint kiemelték, "nehéz egy ilyen helyzetben tárgyilagosan, összeszedetten beszélni, Máté mégis higgadtan elmondta hogy hívják, utca házszámra hol lakik, mi történt, hogy van az anyukája, milyen gyógyszert szed a szívére". A poszt szerint a kisfiú akkor sem ijedt meg, amikor hallhatóan nagyon rosszul volt az édesanyja.

Mit tegyünk, ha baj van?

A bejegyzésben a legfontosabb tanulságokra is felhívták a figyelmet. "Máté, a 8 éves kisfiú iskolapéldája, hogy mit kell tenni ilyen helyzetben: mondd a neved, honnan telefonálsz (település, utca, házszám, esetleg irányítószám), milyen baj történt vagy milyen segítségre szorulsz! Ha úgy érzed, hogy a problémád nem a rendőrök, tűzoltók, mentők feladata, akkor kérj segítséget a tudakozótól ezen a számon: 11800!"

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)