Koronavírus: újabb 5 áldozat Magyarországon

Tovább nőtt a koronavírus-fertőzöttek és az áldozatok száma Magyarországon.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 623-ra nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 5 új idős áldozattal 26-ra emelkedett - olvasható a koronavírus.gov.hu-n.

koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus hírek, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok, koronavírus magyar áldozat, koronavírus haláleset
Fertőtlenítenek az egri Gárdonyi Géza téren. Fotó: MTI/Komka Péter

Bárki megbetegedhet

A legveszélyeztetettebb csoportokról korábbi cikkünkben olvashat - kattintson ide!

Magyarország már a csoportos megbetegedések szakaszában van, tehát közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. A beazonosított koronavírusos betegeknél azonban valószínűleg jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma - bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A tömegesfertőzéslelassításához ezért nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok és a külföldről hazatérők maradjanak otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre és a krónikus betegekre a legveszélyesebb, ezért a veszélyeztetett csoportba tartozóknak különösen nagy elővigyázatosság javasolt.

A kijárási korlátozással kapcsolatos idősávokat és az egymás közötti távolságtartást is komolyan kell venni - olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)