Koronavírus: tömegesen oltanának az influenza ellen

A koronavírus-járvány esetleges második hulláma előtt tömeges - elsősorban a kockázati csoportokat érintő - oltási programot fontolgatnak Lengyelországban az influenzajárvány megelőzése érdekében - közölte Waldemar Kraska, a lengyel egészségügyi miniszterhelyettes.

A lengyel egészségügyi tárca idén 1,5 millió vakcinát rendelt az őszi influenzajárvány megelőzése érdekében. De nagy érdeklődés esetén több oltóanyagot is beszerezhetnek - közölte a miniszterhelyettes.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus második hullám, koronavírus Lengyelország, influenza, influenzajárvány, influenza elleni védőoltás
Azt javasolják a lakóknak, hogy legalább az influenza ellen éljenek a védőoltás lehetőségével. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Két járvány lehet egy időben

Mint mondta, az influenza elleni oltás nem kötelező, de mivel a koronavírus-járvány második hulláma egybeeshet az influenzajárvánnyal, ezért a szakértői csoport hasznosnak tartaná az influenza elleni védekezés ezen formáját - főként a kockázati csoportba tartozók, vagyis az egészségügyi dolgozók, a 65 évnél idősebbek és a gondozóotthonok lakói körében.

A COVID-19 végül olyan lesz, mint az éves influenza? A válaszért kattintson ide!

Az influenza elleni oltások költségeinek fedezéséről Kraska nem nyilatkozott egyértelműen, de reményét fejezte ki, hogy minél szélesebb körben sikerül majd hozzáférést biztosítani. Tájékoztatása szerint azonban sok önkormányzat, valamit számos munkáltató kész átvállalni lakói vagy dolgozói beoltatási költségét.

A lengyel számok

Lengyelországban egyébként már több mint 43 ezer igazolt esetet és 1676 halottat regisztráltak a koronavírus -járvány kezdete óta. Közben már csaknem 33 ezren felépültek a fertőzésből, így az aktív betegek száma jelenleg 8900 körül alakul.

Hétfőn 337 új koronavírus -fertőzöttet diagnosztizáltak az országban, ami július 21-e óta a legalacsonyabb adat. Emellett 5, más betegségekben is szenvedő ember halt bele a COVID-19 szövődményeibe tegnap.

Több mint 4 hónap alatt gyógyult ki a koronavírusból egy férfi - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24, +31 °C
Minimum: +12, +17 °C

Változékony idő lesz, a napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet. Ezekből helyi záporokra, zivatarokra is készülni kell. Élénk északias szél mellett 24, 31 fok közé melegszik a levegő. Pénteken front ugyan nem érkezik, de a kettősfronthoz hasonló tünetek léphetnek fel. Ingadozhat a vérnyomás, emellett fejfájás is felléphet. A fülledtebb időszakokban légszomjat, rosszullétet lehet tapasztalni, zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A következő napokban sem javul a helyzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)