Koronavírus: már 58 fertőzött van itthon

Nyolc újabb ember szervezetében mutatták ki a koronavírust, így 58-ra nőtt a diagnosztizált fertőzöttek száma Magyarországon.

Újabb betegeknél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 58-ra nőtt a Magyarországon diagnosztizált fertőzöttek száma - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon. A fertőzöttek közül 47-en magyar állampolgárok, 9 iráni, valamint egy brit és egy kazah.

Ahogy azt dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn bejelentette és az adatokból is látszik: a járvány második szakaszához érkeztünk, amikor az egyedi fertőzések után már megkezdődött a vírus közösségi terjedése, amely azt jelenti, hogy már nem lehet minden fertőzöttről pontosan megmondani, hogy kitől kapta a fertőzést.

Újabb fertőzötteket azonosítottak Magyarországon. Fotó: Getty Images
Újabb fertőzötteket azonosítottak Magyarországon. Fotó: Getty Images

Sikerüt izolálni a vírust

Az országos tisztifőorvos tegnap azt is bejelentette: a magyaroknak sikerült izolálniuk a koronavírust. Az áttörést Kiss Zoltán virológus vezetésével sikerült elérni, a vírust pedig hazai és külföldi kutatók számára élő és nem élő változatban is rendelkezésre bocsátják. Ez pedig azért fontos lépés, mert bármilyen gyógyszert, vírusellenes hatóanyagot csakis élő kórokozón lehet tesztelni. Müller Cecília is azt hangsúlyozta, hogy "ezzel lehetőség nyílik a vakcinafejlesztésre, a vírus jobb megismerésére."

Üresen álló Airbnb-lakásokba költözhetnek be a fertőzésgyanús kórházi dolgozók, hogy ne fertőzzenek tovább. A kezdeményezésről részletesebben az nlc.hu cikkében olvashatnak!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Meleg, kánikulai nap vár ránk, amit elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon enyhít zápor, zivatar. Élénk délies szél mellett 30 fok feletti melegre készülhetünk, az Alföldön 35 fok is lehet. Szombaton nem érkezik front. A hőség és a fülledtség is terhelést jelent a szervezetre. Többen fejfájást, migrént tapasztalhatnak, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők állapota. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakulhat. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. Egyre gyakoribbak lehetnek az alvászavarok. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)