Koronavírus: lezárják a magyar határokat

Hétfőtől lezárják Magyarország határait a személyforgalom előtt, csak a magyar állampolgárok léphetnek be. Általánosan betiltják a rendezvényeket, a kávézók és éttermek is csak 15 óráig lehetnek nyitva.

Újabb szigorú intézkedéseket jelentett be napirend előtti felszólalásában Orbán Viktor miniszterelnök. Az iskolák bezárását követően a mai naptól újabb szigorítások lépnek életbe annak érdekében, hogy a koronavírus hazai terjedésének ütemét lassítani tudják.

Koronavírus: az első héten a legfertőzőbb Kutatók január óta igyekeznek minél többet megtudni a Kínából kiindult koronavírusról. Egy friss tanulmány pedig olyan új információra világíthatott rá, amely fontos szerepet játszhat a járvány kezelésében és az egészségügyi ellátás terhelésének csökkentésében is. Kattintson a részletekért!

Csak magyar állampolgárok léphetnek be

A miniszterelnök tájékoztatása szerint az alábbi intézkedések lépnek életbe:

  • A mai naptól lezárják az országhatárokat a személyforgalom elől, csak magyar állampolgárok léphetnek be.
  • Hétfő éjféltől általánosan betiltanak minden rendezvényt, a sportmérkőzéseket is csak közönség nélkül, zárt kapuk mögött lehet megtartani.
  • Látogatási tilalom lép életbe a kórházakban is.
  • Bezár minden mozi, színház és szórakozóhely.
  • A kávézók és éttermek nyitvatartását csak délután 15 óráig engedélyezik, az élelmiszerboltok azonban tovább nyitva tarthatnak.

A rendőrség munkatársa ellenőrzi egy Ukrajna felé kilépő, vendégmunkásokat szállító kisbusz utasainak okmányait a záhonyi magyar-ukrán határátkelőhelyen március 15-én. Fotó: MTI/Balázs Attila
A rendőrség munkatársa ellenőrzi egy Ukrajna felé kilépő, vendégmunkásokat szállító kisbusz utasainak okmányait a záhonyi magyar-ukrán határátkelőhelyen március 15-én. Fotó: MTI/Balázs Attila

A következő napokban Magyarország át fog lépni a csoportos megbetegedések időszakába, ezért mindent meg kell tenni, hogy a kontaktusok számát csökkentsük - hangsúlyozta Orbán Viktor. Szerinte a világjárványnak már most súlyos gazdasági következményei vannak, bizonyos szektorokba a baj már most bekopogtatott az ajtón. Ígérete szerint a következő napokban gyors intézkedéseket hoznak, a következő hetekben pedig a munkahelyek megvédésre összpontosítanak majd.

Több a maszk, mint a kokárda – az nlc.hu szomorú fotókat közölt az első ünnep nélküli március 15-ről. Kattintson a képekért!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés