Koronavírus: így készülnek a mentők

Minden megyében és a fővárosban is plusz kocsikat állított szolgálatba az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), hogy biztosítsák a koronavírus-fertőzés gyanúja miatti kórházba szállításokat.

Győrfi Pál az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában nyilatkozott, ahol kiemelte: az OMSZ története során mindig fel volt készülve arra, hogy fertőző betegeket lásson el, jelenleg is minden mentőautónak tartozéka az ehhez szükséges védőfelszerelés.

Koronavírus: látogatási tilalom lépett életbe A koronavírus terjedése miatt országos látogatási tilalom lépett érvénybe a fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális intézményekben. Olvassa el a részleteket cikkünkben!

Felkészültek azoknak az embereknek a kórházba szállítására is, akiknél felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja. Ezért minden megyében plusz kocsikat állítottak szolgálatba, és a fővárosban is több ilyen autó működik.

Koronavírus: felkészültek a mentők
Koronavírus: felkészültek a mentők

Nagyon fontos a higiéniás szabályok betartása

A szóvivő közreműködésével készült tájékoztató videó kapcsán Győrfi Pál a higiénés szabályok betartásának fontosságára hívta fel a figyelmet, amelyek nemcsak a koronavírus-fertőzés kockázatát csökkenthetik, hanem az influenza és a nátha ellen is hatásosak lehetnek.

Győrfi Pál arról is beszélt, hogy Magyarországon 250 éves múltra visszatekintő közegészségügyi és járványügyi szervezet dolgozik, van egy koordináltan működő magyar egészségügyi hálózat és egy erős kormányzati szándék a biztonság garantálására. Ezenkívül azt tanácsolta, aki teheti, kövesse az operatív törzs információit, minden naprakész hír elérhető a koronavirus.gov.hu oldalon.

A mentők könnyen érthető formában magyarázzák el a koronavírus tüneteit, és hogy mit tegyünk fertőzésgyanú esetén - a részleteket megtalálja a nlc.hu cikkében!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció