Koronavírus: ezért alacsony a német halálozási arány

Boris Johnson brit kormányfő szigorúbb intézkedéseket helyezett kilátásba a SARS-CoV-2 vírus okozta megbetegedés elleni küzdelemben. Németországban a betegek száma átlépte a 62 ezret, a halálozási arányt azonban még sikerül alacsony szinten tartaniuk.

Boris Johnson a miniszterelnöki hivatal által közölt üzenetében - melyet 30 millió brit háztartásba küldtek el - arra szólította fel a lakosságot, hogy maradjon otthon, egyben közölte, hogy még szigorúbb intézkedések jöhetnek. Johnson kiemelte: a helyzet még súlyosbodni fog, mielőtt javulás mutatkozna. Megfelelő lépéseket tesznek a járvány elleni küzdelemben, és minél többen tartják be a szabályokat, annál kevesebben halnak meg a betegség következtében, annál hamarabb tér vissza az élet a normális kerékvágásba - közölte.

A brit kormány 3,5 millió otthon is elvégezhető antitesttesztet vett, s arra számítanak ez radikálisan átalakítja az ország Covid-19 ellen vívott harcát. Kattintson a részletekért.

A miniszterelnök azt kérte honfitársaitól, hogy maradjanak otthonaikban, ezzel is védelmezve a nemzeti egészségügyi rendszert, miközben életeket mentenek meg. A politikus, aki maga is vírusfertőzött, figyelmeztetett a távolságtartás szabályának szigorú megtartására.

Nagy-Britanniában hétfőre átlépte az 1200-at az új típusú koronavírus okozta járvány halálos áldozatainak száma, a fertőzötteké közel 20 ezerre ugrott.

koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19
koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19

Még csak a járvány elején tartanak

Németországban átlépte a 60 ezres határt az új típusú koronavírussal bizonyítottan fertőzöttek száma, jelenleg 62 435 Covid-19 beteget tartanak nyilván. A Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint 24 óra alatt 4400-zal nőt az érintettek száma, míg az elhunytaké 541-re emelkedett.

A Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) vezetője, Lothar Wieler egy vasárnapi lapinterjúban figyelmeztetett, hogy Németország még mindig csak a járvány elején tart, és nem lehet egyhamar megszüntetni a mindennapi életet szétziláló korlátozásokat.

A járványt "nagyon-nagyon komolyan kell venni", mert a német kórházakban is előállhat olyan helyzet, mint Olaszország északi részén, ahol a lélegeztetőgépre szoruló betegek száma meghaladja a készülékek számát - mondta Lothar Wieler a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című lapnak.

A nemzetközi összevetésben alacsony németországi halálozási arányról elmondta: ez mindenekelőtt annak tulajdonítható, hogy korán elkezdték és széles körben végeznek koronavírus-tesztet, de annak is van szerepe, hogy a járvány első időszakában főleg olyan emberek fertőződtek meg, akik nem tartoztak a leginkább veszélyeztetett csoportokba, vagyis az idősek és a krónikus betegségben szenvedők közé. Számos fertőzési láncolat indult például síutakon - mutatott rá az RKI vezetője, hozzátéve: magasabb lenne a halálozási ráta, ha erősebben terjedne a vírus idősotthonokban vagy kórházakban.

Akár 200 ezren is belehalhatnak a koronavírusba az Egyesült Államokban - vélik az amerikai szakemberek. Olvassa el az erről szóló cikket tárportálunkon, az nlc.hu-n.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: