Koronavírus: ezek indulnak újra az egészségügyben

Csütörtöktől újraindulhatnak a megelőzést szolgáló, népegészségügyi célú, szervezett onkológiai szűrővizsgálatok, május 3-ától pedig ismét elérhetővé válik az egynapos sebészeti ellátás - közölte Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Az emberi erőforrások minisztere szerint a magyar egészségügy az utóbbi hetekben olyan módon jutott túl a koronavírus-járvány harmadik hullámának legkritikusabb szakaszán, hogy valamennyi beteg számára biztosított maradt az ellátás. Egyes szüneteltetett vizsgálatokat és beavatkozásokat pedig most újra visszavezethetnek.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet,
Visszavezetnek néhány vizsgálatot és beavatkozást.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Ezek indulnak újra

Csütörtöktől tehát újraindulnak a megelőzést szolgáló népegészségügyi célú, szervezett onkológiai szűrővizsgálatok, május 3-ától pedig ismét elérhetővé válik az egynapos sebészeti ellátás. Ez utóbbi beavatkozások azonban kizárólag előzetesen egyeztetett időpontokban, rugalmas tervezéssel, és a koronavírus elleni védekezést célzó járványügyi intézkedések betartásával történhetnek meg - figyelmeztetett Kásler Miklós. Az egészségügyi intézményekbe történő belépéskor testhőmérséklet-mérés szükséges.

Negatív teszt vagy védettségi igazolvány kell

A betegek egynapos sebészeti ellátásának feltétele, hogy az egészségügyi állapotból adódó egyéb ellenjavallat ne álljon fenn. Emellett rendelkezniük kell érvényes védettségi igazolvánnyal, vagy annak hiányában a tervezett beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív PCR-teszttel és a műtét napján végzett negatív antigéngyorsteszttel is. Emellett minden koronavírus-fertőzött vagy fertőzésgyanús beteg ellátásában eddig résztvevő egészségügyi intézménynek továbbra is biztosítania kell ezen betegek ellátását.

Koronavírus: kiderült, mikortól tarthatunk lakodalmakat - olvassa el a részleteket!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)