Koronavírus: ez változik itthon a parkolásban

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy hétfőtől az egész országban díjmentesen lehet parkolni közterületeken. A kormányfő szerint így többen használhatják a saját autójukat, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy az emberek közötti biztonságos távolság megmaradjon.

Vannak olyan országok, ahol még nem jelent meg a koronavírus - cikkünkből kiderül, melyek ezek.

Orbán Viktor elmondta, a kormány vasárnap a helyzet megoldása érdekében rendeletet alkotott, amely a Magyar Közlönyben még a nap folyamán megjelenik. Ennek értelmében hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon.

"A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját" - magyarázta, majd hozzátette, emiatt indokolt a közterületi parkolási díjak megszüntetése.

A XIII. kerületi 1. számú mentesítési pont, innen vonulnak mintavételre a koronavírus-gyanús betegekhez. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Budapesten berobbanhat a járvány

Magyarországon vasárnap reggeli adatok szerint 733 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, a kórokozó okozta COVID-19 betegségbe 34-en haltak bele. Jelenleg a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, a vírus az ország bármely pontján jelen lehet.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs vasárnapi tájékoztatóján arra figyelmeztetett, nagy a kockázata, hogy a fővárosban berobban a járvány, ezt pedig mindenképpen meg kell akadályozni. Mint mondta, a járvány rendkívüli mértékben Budapestre és Pest megyére koncentrálódik, az eddig regisztrált 733 igazolt megbetegedés 42 százaléka a fővárosban, Pest megyét is ideszámolva pedig 62 százaléka van az ország központjában.

Vége a "szuperfontos" irodai mítingeknek: így jöhet ki jól az emberiség a koronavírusból - olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: