Koronavírus: egy 37 éves amerikai nő leírta, mit élt át

Egy amerikai nő felgyógyult a koronavírus-fertőzésből, az egyre komolyabb helyzet miatt aggódó embereknek pedig a többi között azt üzeni: ne pánikoljanak. Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy gondoljunk azokra, akik különösen veszélyeztetettek, és ha betegnek érezzük magunkat, maradjunk otthon.

Koronavírusos volt, elmondja, mit élt át

Elizabeth Schneider Seattle-ben él, jelenleg az USA-n belül itt haltak meg a legtöbben a COVID-19 miatt. A 37 éves biomérnök azért döntött úgy, hogy megosztja történetét a nagyvilággal, mert egy kis reményt szeretne adni az embereknek. Neki viszonylag enyhe tünetei voltak, így otthon kúrálta magát, ettől függetlenül azonban úgy gondolja, nem szabad elbagatellizálni a betegséget, és ha panaszaink vannak, maradjunk otthon - szem előtt tartva, hogy máskülönben azokat, akik veszélyeztetettek, könnyedén megfertőzhetjük.

Seattle-ben nagyon sok a koronavírus-fertőzött
Seattle-ben nagyon sok a koronavírus-fertőzött. Fotó: Getty Images

A nő február 25-én észlelt magán influenzaszerű tüneteket, 3 nappal az után, hogy részt vett egy bulin, amelynek meghívottai közül később öt embert diagnosztizáltak koronavírus-fertőzéssel. "Fáradtan keltem, de nem fogtam gyanút, hiszen a hétvégém nagyon zsúfolt volt, illetve reggelente, munkába indulás előtt soha nem vagyok egy energiabomba" - mondja, majd azzal folytatja, hogy délre azonban fejgörcse lett, belázasodott és fájt minden testrésze. Úgy döntött, hazamegy, és rögtön lefekszik pihenni. A láza estére közel 40 fokig kúszott fel, rázta a hideg, bizseregtek a végtagjai, a tünetek pedig nagyon megijesztették. Szerencsére pár nap alatt jobban lett.

Koronavírus: állítják, hatásos lehet két gyógyszer Ausztrál orvosok nem új szerekkel kísérleteztek, hanem két, már jó ideje kapható gyógyszer hatását vizsgálták COVID-19 betegeken. Az eredmények pedig minden esetben azt mutatták, hogy képesek elpusztítani az új koronavírust. Részletek itt .

Nem voltak tipikus koronavírus-fertőzéses tünetei

A koronavírusról szóló híreket, amikor csak tudta, követte. Mivel azonban nála nem jelentek meg a fertőzés olyan tipikus tünetei, mint a köhögés vagy a nehézlégzés, azt hitte, ő nem érintett. Az orvos is mindössze azzal küldte haza, hogy pihenjen és igyon sok folyadékot. Csak később futott bele egy posztba a közösségi oldalon, amelyben egy barátja beszámolt róla, hogy a bulin többen is megfertőződtek a koronavírussal. Ekkor kezdett gyanakodni. A fertőzöttek közül páran hozzá hasonlóan elmentek orvoshoz, mivel azonban náluk sem jelentkeztek a tipikus panaszok, a szakemberek nem javasolták számukra a koronavírusteszt elvégzését.

Elizabeth végül úgy döntött, a Seattle Flu Study program keretén belül letesztelteti magát, a vizsgálat pedig megállapította, hogy pozitív COVID-19-re. Mint mondja, kellemes meglepődést érzett az eredmény láttán, és érdekesnek tartotta a történteket, bár valószínűleg akkor máshogy reagált volna, ha súlyos az állapota.

Ne pánikoljunk!

Mostanra elmúltak a tünetei, a fertőzés miatti karantén pedig ugyancsak véget ért számára. Elkezdett újra kijárni az utcára, de továbbra is otthonról dolgozik, és kerüli a tömeget. Reméli, hogy sokakat megnyugtathat tapasztalataival: a betegség a legtöbb esetben ugyanis, csakúgy, mint nála, viszonylag enyhe lefolyású.

"Azt szeretném üzenni mindenkinek, hogy ne pánikoljon . Ha a panaszai alapján úgy gondolja, megfertőződött, kérjen orvosi segítséget, próbálja meg leteszteltetni magát. Ha pedig nem súlyosak a tünetei, igyekezzen otthon gyógyulni. Sok folyadék, vény nélkül kapható szerek, pihenés és maratoni sorozatnézés - ezek biztosan segítenek" - tanácsolja.

A maradj otthon azt jelenti, hogy maradj otthon, mit nem lehet ezen érteni? - olvassa el az nlc.hu véleménycikkét a témában!

Forrás: yahoo.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +13, +20 °C

Időnként megnövekszik a felhőzet, kis eséllyel egy-egy zápor is lehet, de a sok napsütés lesz a jellemző. Élénk lesz az északias szél, 25, 30 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán kettősfront jellegű hatás érvényesül, de front nem érkezik. Többeknél jelentkezhet rosszullét, az arra hajlamosaknál keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az alvásproblémák is felerősödhetnek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)