Koronavírus: a Google kirúgja az oltatlan dolgozóit

A világ egyik legnagyobb vállalata közölte dolgozóival, hogy új járványszabályokat léptet életbe, és aki nem tartja be ezeket, attól megválik.

A Google közölte az alkalmazottaival, hogy akik nem tartják be a cég oltásra vonatkozó irányelveit, el fogják veszíteni a fizetésüket, és végül kirúgják őket - írta a CNBC. A cég alkalmazottainak december 3-ig kellett nyilatkozniuk az oltottságukról, és feltölteniük az azt igazoló dokumentumot, illetve vallási vagy egészségügyi mentességet kérni. A határidő után pedig felveszi a kapcsolatot a cég azokkal, akik ezt nem tették meg.

google
A Google kirúgja az oltatlan dolgozóit. Fotó: Getty Images

Akik a január 18-i határidőig nem teljesítették az oltási szabályokat, 30 napra fizetett "adminisztratív" szabadságra küldik, ha ezután sem történt változás, jön egy legfeljebb hat hónapig tartó fizetés nélküli szabadság, és végül jön a felmondás. Más nagy amerikai cégek is hasonló megoldással éltek, így például a Kroger, az Egyesült Államok legnagyobb szupermarketlánca. A cég az oltatlanok fizetéséből a céges betegségbiztosítás havi plusz 50 dollár kockázati felárat von le automatikusan a fizetésből, illetve az oltatlan alkalmazottai számára megszünteti azt az ajánlatot, hogy ha elkapják a koronavírust, a betegség, illetve karantén idejére fizetett szabadságot kapnak.

Magyarországon számos cégről tudni, hogy bevezetik a kötelező oltást dolgozóik számára. Erről bővebben ebben a cikkünkben is olvashat.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)