Koronavírus: 11 áldozat, 78 új fertőzött itthon

Immár 58-an vesztették életüket az új koronavírus-fertőzés következtében Magyarországon, az egyikük 49 éves volt.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 895 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írja a koronavirus.gov.hu oldal. Elhunyt újabb 11 beteg, többségében idős emberek. Az oldalon közölt adatok szerint az egyik áldozat 49 éves volt, magas vérnyomással ésanyagcserebetegséggel is küzdött. Ezzel 58 főre emelkedett az elhunytak száma. A közlemény szerint, 94 fő már gyógyultan távozott a kórházból.

koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19
A koronavírus-gyanús emberektől külön erre a célra kijelölt egységek végzik a mintavételt az országban. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Mint arról korábban a HáziPatika.com-on már beszámoltunk, a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. "Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus" - hangsúlyozzák a hivatalos tájékoztatásban is, megjegyezve: a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömegesfertőzéslelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen a Budapesten élőknek fontos betartani az előírásokat, mivel a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért az időseknek kerülni kell minden érintkezést a többi emberrel. Ha tehetik, maradjanak otthon, a bevásárláshoz pedig kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)