Koronavírus: 11 áldozat, 78 új fertőzött itthon

Immár 58-an vesztették életüket az új koronavírus-fertőzés következtében Magyarországon, az egyikük 49 éves volt.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 895 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írja a koronavirus.gov.hu oldal. Elhunyt újabb 11 beteg, többségében idős emberek. Az oldalon közölt adatok szerint az egyik áldozat 49 éves volt, magas vérnyomással ésanyagcserebetegséggel is küzdött. Ezzel 58 főre emelkedett az elhunytak száma. A közlemény szerint, 94 fő már gyógyultan távozott a kórházból.

koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19
A koronavírus-gyanús emberektől külön erre a célra kijelölt egységek végzik a mintavételt az országban. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Mint arról korábban a HáziPatika.com-on már beszámoltunk, a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. "Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus" - hangsúlyozzák a hivatalos tájékoztatásban is, megjegyezve: a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömegesfertőzéslelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen a Budapesten élőknek fontos betartani az előírásokat, mivel a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért az időseknek kerülni kell minden érintkezést a többi emberrel. Ha tehetik, maradjanak otthon, a bevásárláshoz pedig kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +6, +11 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt borult időre van kilátás, elszórtan várható eső. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan további eső, zápor alakul ki. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap kettősfront hat a szervezetre, ezen belül a hidegfrontra jellemző tünetek lehetnek erősebbek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, sokan tapasztalhatnak keringési panaszokat és rosszullétet. Lehangoltság, rosszkev léphet fel, csökken a teljesítőképesség. Fennáll a megfázás veszélye, a szabadtéri programok során réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső