Káromkodva élesztett újra, bepanaszolták a mentőst

Életet mentettek a mentőszolgálat munkatársai a múlt héten Budapesten, mégsem dicsérő, hanem panaszos hangvételű levelet kaptak egy szemtanútól.

Mellkasi panaszai miatt vizsgáltak a mentősök egy 50 év körüli férfit egy fővárosi közterületen, amikor a beteg szíve hirtelen megállt. Azonnal megkezdték az újraélesztést, de a férfi keringése többször összeomlott, majd újraindult. Miközben a bajbajutott életéért küzdött, az egység fiatal mentőtisztje aggodalmában véletlenül elkáromkodta magát – olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebookon megjelent beszámolójából az esetről.

Végül sikerült az újraélesztés, és a beteget stabil állapotban szállították kórházba. Hiába azonban az életmentő beavatkozás, az egyik szemtanú nem tudott szó nélkül elmenni a mentős káromkodása mellett – egészen pontosan egy „ó b***ssza meg” mellett. Mi több, több oldalas panaszlevelet küldött erről a mentőszolgálatnak.

A poszt szerint a panaszostól dr. Pápai György orvos igazgató írásban kért elnézést „a mentés hevében elhangzott átkozódás” miatt. Ezzel egyidejűleg szakmai dicséretben részesítette a mentőegységet helytállásukért, amellyel megmentették egy embertársuk életét. „Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!” – zárul a mentőszolgálat Facebook-bejegyzése.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +19, +25 °C
Minimum: +4, +11 °C

A reggeli ködfoltok feloszlása után változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad szél, 19, 25 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Csütörtökön tovább tart a frontmentes idő. A nagy napi hőingás vérnyomás-ingadozást válthat ki, emellett a migrénhajlam fokozódására is készülni kell. A kopásos ízületi bántalmak a hajnali órákban lehetnek a legintenzívebbek. A fokozottan érzékenyek tartós tünetekre számítsanak. Érdemes megnézni a meteogyógyász alábbi napi tanácsait is! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: