Humánmeteo: Hideg reggel és szeles hétfő vár ránk

Hétfőn keleten továbbra is kettősfront terheli a frontérzékenyek szervezetét, máshol inkább csak a hűvös reggel és a szél okozhat panaszokat. A napos tájakon javul a hangulat és a közérzet.

Hétfőn keleten még kettősfront érezteti a hatását, máshol jellemzően a hűvös reggeli, illetve a napközben szeles idő képezi a tünetek fő forrását. A kopásos ízületi bántalmakkal élők végtagfájdalommal ébredhetnek, a tünetek keleten helyenként délutánra sem szűnnek meg teljesen. Amennyiben a krónikus ízületi panaszokkal küzdők csoportjába tartózik, úgy érdemes már előző este csalánleveles borogatást alkalmaznia az érintett területeken. A tünetek enyhítésében továbbá sokat segíthet, ha reggel egy könnyű, tehermentes tornával átmozgatja a karokat és a lábakat - írja a Meteoklinika.hu .

D
A hűvös reggel után napközben is szeles, csapadékos idő lesz

Keleten a hidegfrontra érzékenyek továbbra sem szabadulnak a görcsös panaszoktól. Ha Ön is hasonló tünetektől szenved, érdemes napközben néhány csésze borsmenta, vagy kamillateát innia, mindkettő hatékony megoldásnak bizonyulhat a kellemetlen görcsök ellen. Emellett még mindig sokan küszködhetnek szív-, illetve keringési bántalmakkal is. Számukra a sok pihenés mellett galagonya tea, illetve szívre gyakorolt kedvező hatása miatt Omega-3 zsírsavakban gazdag élelmiszerek (pl. lazac, tonhal) fogyasztása ajánlott.

Máshol, jellemzően a szeles idő okozhat panaszokat; egyre többen érezhetik magukat szokatlanul feszültnek, nyugtalannak, egyeseknél fejfájás is felléphet. A stresszesnek ígérkező nap könnyebb átvészelésében azonban sokat segíthet, ha előzőleg tudatosan megtervezi a napirendjét, így a kellemetlen meglepetések is kevésbé tudják kibillenteni egyensúlyából. Jó hír viszont, hogy a nyugati tájakon sok napsütésre lehet számítani, amely kedvezően befolyásolja a hangulatot és a közérzetet is.

A parlagfűre érzékenyek panaszai végre a keleti tájakon is mérséklődnek, sőt az allergiásoknak egyelőre máshol sem kell intenzív tünetektől tartaniuk.

Keleten többfelé vizesek lehetnek, illetve könnyen csúszóssá válhatnak az utak, ezek területén nagyobb követési távolság tartása, valamint a hirtelen fékezés és irányváltás kerülése javasolt. Többfelé az élénk oldalszél szintén zavaró lehet, nyugaton pedig időnként a napfény is elvakíthatja a sofőröket. Nagy a balesetveszély, legyen a szokásosnál is körültekintőbb a közlekedés során!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +1, +7 °C

Napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. Reggel északkeleten ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt szél mellett 16, 21 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk. Szerdán a frontmentes, de melegedő idő is okozhat panaszokat. Reggel kopásos, napközben gyulladásos ízületi bántalmak léphetnek fel, emellett a fokozottan érzékenyek migrént és koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak. Ingadozhat a vérnyomás, a délelőtti órákban rosszullét jelentkezhet. A napsütés azonban kissé ellensúlyozhatja a tüneteket. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: