Forró autóból mentették ki a hároméves kislányt

Egy hároméves kislány ragadt az autóban csütörtök délután Óbudán.

Veszélyben került kisgyermekhez riasztották a rendőröket Óbudán a II. kerületben – írja a police.hu . Az óbudai rendőrkapitányság járőreit augusztus 4-én 16 óra 10 perc körül egy kisgyermekhez riasztották, akihez az anyukája kért segítséget, mivel lánya az autóban ragadt a tűző napon.

Szirmai Alexandra rendőr őrmester és Varga Ferenc rendőr törzsőrmester a helyszínre siettek, majd miután meggyőződtek arról, hogy a kislány jól van, betörték a vezető oldali ablaküveget. Ezután kinyitották a kocsit és a hároméves kislányt épségben átadták a megrémült anyukájának – olvasható a közleményben. 

Júniusban megtörtént a tragédia

Az elmúlt napokban ismét fokozódott a hőség, a napon hagyott gépjárműben pedig rövid idő alatt elviselhetetlenné fokozódhat a forróság. Már 10-15 perc is elég ahhoz, hogy a hőségnek kitett autó belseje 70-80°C-ra forrósodjon, ami súlyos egészségkárosító hatással lehet minden benne tartózkodó élőlényre. Június elején egy négyéves kislány halt meg amiatt, mert nyolc órára egy kisbuszban felejtettek, pár hétre rá pedig egy hét hónapos csecsemőt zártak be egy felforrósodott autóba Kiskunhalason. 

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)