Ennyi pénzből mentenék meg a Földet

Többek között a klímavédelemre fordítható összegeket is növelné az Európai Unió jövő évi költségvetésében.

Megállítható a klímaváltozás. Ez kell hozzá!

Az Európai Parlament (EP) szerdai plenáris ülésén megszavazott álláspont értelmében kétmilliárd euróval emelnék az Európai Bizottság (EB) eredeti javaslatában szereplő jövő évi forrásokat az éghajlatváltozás elleni fellépésre.

Föld, klímaváltozás, klímavészhelyzet, klímaválság, klímavédelem, globális felmelegedés, uniós költségvetés,
Föld, klímaváltozás, klímavészhelyzet, klímaválság, klímavédelem, globális felmelegedés, uniós költségvetés,

Nem mindenki ért egyet

Az EB eredeti tervezete összesen 168,3 milliárd euró kötelezettségvállalást és 153,6 milliárd euró tényleges kifizetést irányzott elő 2020-ra. A bőkezűbb kiadási keretet támogató parlament ezzel szemben 171, illetve 159,1 milliárd eurót szeretne elérni, a takarékosságot szem előtt tartó tanács célja viszont 166,8 és 153,1 milliárd euró lenne.

A költségvetéssel kapcsolatban lesz még egy háromhetes egyeztetési folyamat, ahol megtárgyalják a módosító indítványokat. Ha november 18-ig nincs megállapodás, akkor az Európai Bizottságnak újabb költségvetési javaslatot kell beterjesztenie.

Így élhetnénk túl a klímaváltozást

Ahogy már korábban megírtuk, egy jelentés szerint a következő tíz évben 1800 milliárd dollárt - nagyságrendileg 541 ezer milliárd forintot - kellene fordítani világszerte azokra a stratégiákra, amelyek lehetővé tennék, hogy a bolygó alkalmazkodjon a klímaváltozáshoz. A jelentést készítő globális bizottság szerint a gazdagabb országoknak erkölcsi kötelességük befektetni olyan intézkedésekbe, amelyek az egész világ javát szolgálják, ugyanis az éghajlatváltozás hatásaival leginkább küzdő országok felelősek a legkevésbé a problémákért.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: