Egyedi megoldás Bécsben a hőség ellen

Ötödik alkalommal nyitotta meg hűsölő pontját a Bécsi Vöröskereszt az osztrák fővárosban. A klimatizált, ágyakkal is felszerelt helyiségben bárki eltölthet néhány nyugodt órát, amíg szervezete regenerálódik a hőstressztől. A házi kedvencek is elkísérhetik gazdájukat.

Mivel az elmúlt napokban az osztrák fővárosban is tombolt a hőség, a Bécsi Vöröskereszt ismét megnyitotta már jól bevált hűsölő pontját egy bevásárlóközpontban. A kellemesen hűvös helyiségekbe bárki ingyen betérhet, hogy elmeneküljön kicsit a hőség elől – olvasható Bécs Város Külképviseleti Irodájának közleményében.

hűsölés, kánikula, hőség, extrém meleg, Bécs, Ausztria
A Bécsi Vöröskereszt hűsölő pontja. Fotó: WRK/Markus Hechenberger

A látogatók vizet és jó tanácsokat is kapnak

A hűsölő ponton lehet olvasni, szunyókálni és a látogatók vizet is kapnak, hogy újra egyensúlyba kerüljön a szervezetük folyadékháztartása. A Cooling Centerben a házi kedvenceket is szívesen fogadják, mivel a társállatokat is megviseli a hőség . A hűsölő pont munkatársai ezenkívül tippeket adnak a látogatóknak, hogy miként lehet megelőzni a hőgutát, illetve mik az első tünetek, és mit kell tenni, ha valaki rosszul lesz a hőségtől.

Hogyan előzzük meg gyermekünk kiszáradását? Mit és mennyit igyon a gyerek? Milyen tünetek utalhatnak hőgutára? Hogyan tehetjük könnyebbé a kicsiknek a megterhelő, forró időszakot? Mutatjuk.

A hajléktalanoknak is segítenek

A társadalom egyik legkiszolgáltatottabb csoportját, a hajléktalanokat pedig városszerte kilenc klimatizált nappali centrumba várják, ahol nemcsak hűsölhetnek és vizet kapnak, de zuhanyozhatnak is. Ráadásul a kutyájukat sem kell az épületen kívül hagyniuk: a négylábúak is bemehetnek hűsölni, valamint friss vízzel és eleséggel is megkínálják őket.

A hajléktalanokat ezekben a napokban szociális munkások keresik fel az utcán, hogy a kánikula idején ellássák őket a legszükségesebbekkel (például vízzel), valamint tájékoztatást nyújtsanak nekik a hűsölési lehetőségekről – áll a közleményben.

)
Elhízás szövődmények (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: