Egy órán belül sem érnek ki a mentők

Mentőt próbáltak hívni egy közterületi beteghez, de nem volt, aki megvizsgálja.

Egy olvasó hangfelvételét osztotta meg a 444.hu, melyen az hallható, amint mentőt próbálnak hívni egy utcán fekvő, eszméletlen férfihoz.

Egy órán belül sem érnek ki a mentők
Egy órán belül sem érnek ki a mentők

A beszélgetésben a mentésirányító nem használt olyan kikérdezési protokollt, amely alapján eldönthette volna, hogy milyen típusú és felszereltségű mentőautóra van szükség, vagy egyáltalán kell-e mentőautót küldeni a bejelentésre. Ráadásul maga a mentésirányító is elismeri a hangfelvételen, hogy nem tud egy órán belül mentőt küldeni Budapest belterületére.

Tavaly látott napvilágot az Országos Mentőszolgálat mélyrepüléséről szóló beszámoló, amely szerint míg 2010-ben 77,6 százalékban ért ki a mentő 15 percen belül a helyszínre, addig ez 2017-ben már csak 64,9 százalékban volt igaz.

Az európai standard kiérkezési idő egyébként tizenöt perc, ami azt jelenti, hogy a bejelentéstől számítva ennyi belül a helyszínre érkezik a mentő. Sok nagyvárosban, már ez a tizenöt perc hét-nyolc percre redukálódott, míg ugyanez a kiérkezési idő Budapesten nem csökkent, hanem nőtt.

A hangfelvételt itt érheti el.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: