Átverés a Semmelweisen fejlesztett csodaszer

A szívbetegségeket teljesen kigyógyító "csodaszert" árulnak az interneten, ráadásul a Semmelweis Egyetem nevét felhasználva. Az egyetem megtette a szükséges jogi lépéseket

A Semmelweis Egyetem nevével visszaélve reklámoznak egy olyan szert, mely garantálja a szív- érrendszeri betegségek "teljes mértékű gyógyulását" - hívja fel a figyelmet közleményében az egyetem.

Átverték a vásárlókat a bambuszpohárral Nem környezetbarát, ráadásul az egészségre is ártalmas lehet a papírpoharak környezettudatos alternatívájaként hirdetett bambuszpohár - közölte a Stiftung Warentest, a termékek tesztelésével foglalkozó német szervezet. Kattintson a részletekért!

A felhívás szerint az online felületen elérhető cikk hamisan állítja azt, hogy a készítményt az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján fejlesztették ki, és azt sugallja, mintha a klinika Professor emeritusa megvásárlásra ajánlaná a terméket. Emiatt a Semmelweis Egyetem megteszi a szükséges jogi lépéseket, addig pedig azt kérik, hogy a gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból szerezzék be a fogyasztók, és minden esetben konzultáljanak az orvosukkal is a használatukról!

Vigyázzunk az interneten árusított gyógyszerekkel! Fotó: iStock
Vigyázzunk az interneten árusított gyógyszerekkel! Fotó: iStock

Így ismerjük fel, ha átvernek minket

A biztonságos gyógyszervásárláshoz segítséget nyújt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján olvasható összefoglaló. Ebben többek között bemutatják, hogy az interneten hirdetett termékek közül melyek láttán fogjunk gyanút, illetve hogy milyen üzenetekkel és képekkel ösztönöznek az azonnali vásárlásra. Soha ne vásároljunk gyógyszert engedély nélküli gyógyszer-kereskedelmi csatornákon keresztül, például utcai árusoktól, piacokon, nem engedélyezett internetes forrásból, csomagküldő szolgálatoktól!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés