A magyarok aggódnak a legjobban az egészségügy miatt

Közel 20 ezer embert kérdeztek meg arról, hogyan látják országuk helyzetét, illetve milyen problémákat találnak aggasztónak. Természetesen a felmérés eredményére erőteljes hatással volt a koronavírus-járvány.

Az Ipsos havonta elvégzi a What worries the world? nevű felmérését, az áprilisinak tegnap hozták nyilvánosságra eredményét. A válaszokból kiolvasható, hogy a koronavírus árnyékot vet a korábban éveken át első számú problémára, a munkanélküliségre.

Jóval tovább tarthat a járvány, mint gondolták Bár a legtöbb országban már lassulni látszik az új típusú koronavírus terjedési üteme, a járvány végével kapcsolatban még senki sem tud biztosat mondani. Egyes becslések szerint akár még 2 további hullámra, vagy 2 évig tartó terjedésre is számíthatunk. Részletek itt.

A világ lakosságának jelentősen növekvő, de még mindig kisebb hányada érzi úgy, hogy jó irányba tartanak a dolgok országában. 46 százalékuk válaszolta azt, hogy elégedett a helyzet alakulásával, márciusban ez az arány még 37 százalék volt. Magyarországon azért ennél jóval pesszimistábbak az emberek: mindössze 33 százalékuk véli úgy, hogy jó irányban haladnak az ország ügyei, vagyis 67 százalék elégedetlen.

A munkanélküliség fele olyan ijesztő, mint az egészségügy helyzete

Világszerte a megkérdezettek 61 százaléka említette, hogy aggódik a koronavírus-járvány miatt. 28 országból 24-ben ez szerepel az első helyen. Magyarországon is 61 százalék volt azok aránya, akik félnek a COVID-19 megbetegedéstől és annak hatásaitól. De majdnem ugyanennyien (59 százalék) aggódnak a hazai egészségügy helyzete miatt, ebben a kérdésben megelőztük a felmérésben szereplő másik 27 országot.

A magyar embereket még a gazdasági és politikai korrupció aggasztja (38 százalék), majd ezt követi a listán a szegénység és társadalmi egyenlőtlenség (34 százalék), valamint a munkanélküliség (28 százalék).

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő