Veszélyben vannak az állatszerető gyerekek

Könnyen terjedhetnek hasmenéses járványok azok között a gyerekek között, akik szívesen töltik az idejüket az állatsimogatókban. Az antibakteriális zselék nem nyújtanak elegendő védelmet.

Veszélyesek az állatsimogatók

Brit közegészségügyi szakértők korábban figyelmeztették a lakosságot, hogy legyenek óvatosak az állatsimogatókban terjedő hasmenéses fertőzésekkel és mindenképpen védjék magukat a betegségek ellen. A Public Health England 2013-as adatai szerint abban az évben 12 fertőzéses gócpontot jelentettek, amik mind az Angliában működő állatsimogatásra specializálódott farmokhoz köthetők és összesen 130 ember megbetegedését okozták.

Veszélyesek lehetnek az állatsimogatók
Veszélyesek lehetnek az állatsimogatók

Az emberek az állatok vagy a széklettel szennyezett felületek megérintésével kaphatják el a fertőzést. A leghatékonyabb védekezési módszer a szappanos kézmosás, mivel az antibakteriális zselék és törlőkendők sokszor nem nyújtanak megfelelő védelmet, például nem képesek elpusztítani azE. coli0157 baktériumot sem. Szakértők szerint minden esetben úgy kellene eljárni, mintha mindegyik szarvasmarha, birka, és kecske, illetve egyéb simogatnivaló állat potenciális veszélyforrás lenne.

"Ezek a kisebb járványok segíthetnek emlékeztetni az emberek, milyen fontos a szappanos kézmosás az állatokkal való érintkezés után, különösen evés előtt" - nyilatkozta Dr. Bob Adak, a Public Health England emésztőszervi megbetegedésekkel foglalkozó osztályának vezetője. "Bár a szemmel látható szennyeződéseket elkerülhetjük, az állatsimogatókban láthatatlan baktériumok milliói veszik körül az embert mindenütt."

"Az állatsimogatókban kialakuló szezonális E. coli járványok előtt szeretnénk emlékeztetni az embereket, hogy az antibakteriális zselék és kéztörlők nem nyújtanak megfelelő védelmet, mivel nem képesek elpusztítani az állatsimogatókban és a farmokon lévő kórokozók nagy részét" - figyelmeztet a szakember. "A gyerekek esetében különösen oda kell figyelni a megfelelő higiéniás körülményekre, mivel náluk nagyobb eséllyel alakulnak ki súlyosabb szövődmények. Ha tisztában vagyunk a ránk leselkedő veszélyekkel, könnyen elkerülhetjük őket, és élvezhetjük az állatsimogatókban tett kirándulásokat."

Íme, a hatékony kézmosás titka Hány másodpercig, és kezének mely részeit dörzsöli szappannal? Hogyan szárítkozik? Hogyan megy ki a helyiségből, ahol kezet mosott? Helyes kézmosással számos betegséget előzhet meg - mi most videón is megmutatjuk, mi a helyes módszer!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)