Már nem sokáig utazhatnak ingyen az egészségügyi dolgozók

Már csak június 14-éig utazhatnak ingyenesen a koronavírus-járvány elleni védekezésben résztvevő egészségügyi, szociális és rendvédelmi dolgozók a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain.

Június 1-jén hatályát veszti a veszélyhelyzet ideje alatt bevezetett kormányrendelet, amely lehetővé tette a járvány elleni védekezésben részt vevő egészségügyi dolgozók és egészségügyi hallgatók, illetve egyes további személyek (szociális ágazatban dolgozók, közszolgálati tisztviselők, valamint rendvédelmi és honvédelmi hivatásos állomány tagjai) kedvezményes utazását.

utazás, egészségügyi dolgozók
Megszűnik a kedvezményes utazás lehetősége. Fotó: Getty Images

Két hét türelmi idő van

A díjmentes utazás a veszélyhelyzet megszűnését követő 14. napig vehető igénybe. Ez azt jelenti, hogy az érintettek június 14-én, kedden utazhatnak utoljára díjmentesen, szerdától pedig már ők is kizárólag érvényes jeggyel vagy bérlettel használhatják a BKK járatait.

Mi kell az ingyenes utazáshoz?

Azt sem szabad azonban elfelejteni, hogy az ingyenes utazásra is csak az ezzel kapcsolatos igazolás birtokában jogosultak az érintettek. Az utazási kedvezmény igénybevételéhez a személyi igazolvány vagy a hallgatói jogviszonyt tanúsító igazolvány mellett be kell tehát mutatni az ingyenes utazásra feljogosító, munkáltató által kiállított igazolást is.

)
Útipatika külföldi vakációhoz

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: