Kiderült, mikor a legjobb repülni

Melyik napon, hány órára érdemes repülőjegyet foglalni? Egy friss tanulmány megadta rá a választ, ahogy arra is, mely napszakban lehet a legzökkenőmentesebb az utazásunk.

Sokan nem foglalkozunk azzal, melyik napon és hány órakor lenne a legoptimálisabb elutazni, egyszerűen csak kapunk az alkalmon, és örülünk, ha mehetünk. A HappyOrNot vásárlói visszajelzésekkel foglalkozó oldal egy friss felmérése szerint ugyanakkor vannak időszakok, amikor kevésbé derűsek az utasok, más időpontokkal viszont kifejezetten jól járhatunk, illetve boldogabban utazhatunk – írja a New York Post .

repülés, repülőtér, utazás, turizmus
Egy friss felmérés szerint a hét közepén és a korai órákban érdemes repülőre szállni. Fotó: Getty Images

Mikor a legjobb repülni?

A HappyOrNot 30 ország repterein megforduló több mint 4,5 millió utas visszajelzéseit elemezve feltárta, hogy mely napokon a legjobb utazni. Kisebb meglepetésre a szerda nyert, miután az utasvisszajelzések szerint szerdánként a legderűsebbek az utazók. A legrosszabb nap pedig a vasárnap, akkor voltak ugyanis a legkevésbé boldogok. Az sem mindegy a felmérés készítői szerint, hogy reggeli vagy esti gépre foglaljunk-e jegyet. A reggel 8 órai gép utasai voltak a legderűsebbek, míg a legkevésbé boldogok az éjféli gépekre jegyet váltók.

Légiutas-kísérők szerint azért is érdemes egy hajnali vagy reggeli géppel elindulni, mert ilyenkor a legkisebb a járatkésések és -törlések kockázata. Továbbá a korai órákban még tisztábbak a repülők, illetve mosolygósabb lehet a személyzet is. Aki pedig fél a repüléstől , vagy ideges, ha valahová csak légi úton juthat el, annak is ajánlott inkább reggel utazni. Ugyanis a hozzáértők szerint a nap folyamán felmelegszik a talaj, ami nagyobb eséllyel vezethet rázósabb felszálláshoz, turbulenciához.

)
Útipatika külföldi vakációhoz

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)