Zsírleszívás, jótékony céllal

A zsírleszívást általában nem támogatja a brit társadalombiztosítás (sem), de különleges esetekben mégis lehetőség nyílik a támogatás igénybe vételére.

A "zsírgrafthoz" a betegből zsírleszívás útján kinyert anyagot használják fel, és ezzel korrigálják a születési rendellenesség, traumás sérülés vagy rákműtét következtében kialakult fizikai aszimmetriát. Mivel a zsír a betegből származik, nem áll fenn a kilökődés veszélye, és a sebészek egyre kifinomultabb eredményeket érnek el a test újraformálásában.

A graftokat jelenleg bonyolultabb műtétek vagy implantátumok helyett használják. A zsírleszívás alkalmazása sokat változott az évek során. Egyrészt kifinomultabbá vált, másrészt a zsírleszívás során nyert zsírgraftokat a kozmetikai szektorban a ráncfelvarrások és arcfeltöltések végeredményének finomhangolására használják fel. A birminghami városi kórházban azonban a társadalombiztosítás által támogatott rekonstrukciós műtétek esetében is alkalmazzák. A zsírgraft kinyerésének technikáját lipomodellezésnek nevezik. Nagyon lényeges, hogy a megfelelő technikával végezzék a beavatkozást, különben a zsírgraft nem válik be, és sok problémát okozhat.

Fazel Fatah plasztikai és rekonstrukciós sebész arról számol be, milyen mértékben lehet felhasználni a graftokat a test aszimmetriájának helyreállításában.

"Rengeteget használjuk az emlőrendellenességek esetében, illetve a mellrekonstrukciós műtétekhez. Néha implantátum helyett alkalmazzuk, ami azért jó, mert a betegnek nem kell implantátumot viselnie, és nem kell további műtétektől tartania. Ezen kívül ha szövetátültetést követően megnézzük a beteget, és még nem vagyunk elégedettek a szimmetria vagy kontúr mértékével, a zsírgraftokkal kiigazíthatjuk a hibákat" - mondja. "A zsírgraftok javítják a helyreállító beavatkozás minőségét, és lehetővé teszi, hogy a beteg jobban érezze magát, és jobban tetsszen neki a műtét végeredménye."

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció