Vércukormérés bőr alá ültetett chippel

A személyre szabott kezelést segíti elő az a chip, amely naponta majdnem 300-szor méri meg a diabéteszes vércukorszintjét, és az értékeket tárolja vagy továbbítja az orvos számítógépére.

Orosz orvosok fejlesztették ki a kis eszközt, amely pontos és friss információkat ad a páciens állapotáról, így segíti a szakorvost abban, hogy a leghatékonyabb kezelést válassza ki betegének.

A vércukorszint új monitorozási módszerét először a CO RAMN egyetem klinikáján vezették be Novoszibirszkben, itt fejlesztették ki és tesztelték le a chipet.

Sok beteg csak ritkán ellenőrzi magától vércukorszintjét. Ezért az új eljárás sokat javíthat a cukorbetegek kezelésén, hiszen az állandó monitorozás lehetővé teszi, hogy naponta 288-szor rögzíteni lehessen a páciens vércukorszintjét. Ez reális képet ad a beteg állapotáról, és ha az orvos még csak gyanakszik a betegségre, akkor is segíti a diagnózis felállítását korai, rejtett stádiumban.

A páciens bőre alá ültetik a parányi chippet, amely rögzíti az összes mérési eredményt egy "zsebmemóriában", vagy továbbítja az adatokat a kezelő orvos számítógépére az internet segítségével.

A kapott információ birtokában az orvos maximálisan hatékony és egyénre szóló gyógyszerkombinációt tud összeállítani a vércukorszint csökkenésére. A cukorbetegség kialakulásának kezdő stádiumban pedig a diétát és helyes életmódot lehet beállítani a pontos mérések ismeretében.

Ez a felfedezés nagyon időszerű volt, mivel a diabétesz megbetegedési és halálozási statisztikája nagyon rossz. A Egészségügyi Világszervezet (WHO) értékelése szerint a cukorbeteg emberek száma a 2000-ben regisztrált 171 millióról 2030-ra 366 millióra emelkedik.

Forrás
www.aif.ru

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő