Új fogyókúrás kezelés a megtalált bébi zsírsejtek nyomában

A fiatal, éretlen zsírsejtek a zsírszövetet átszövő véredények falában bújnak meg, közel a vérrel érkező táplálékhoz. Megnőve helyet keresnek maguknak a már meglévő zsírszövetben.

A tudósok már régóta sejtették, hogy az éretlen zsírsejteknek valahol az erek közelében kell lenniük, de a Texas University kutatóinak csak most sikerült pontosan megfigyelni a leendő zsírszöveti sejtek pontos tartózkodási helyét és fejlődését. Az úgynevezett "bébi zsírsejtek" ideális bújóhelye a vérerek falában van, mert így azonnal fel tudják venni a vérrel érkező tápanyagokat. Ezáltal minden szükségtelenül fölvett kalória azonnal tudja serkenteni a fejlődőfélben levő zsírsejtek felnőtté érését. Minél több felvehető tápanyag érkezik a zsírsejtek számára, annál több zsírsejt képződik, válik le az érfalról, és keres magának helyet a már meglévő zsírsejtek között.

A felfedezés nyomán Jonathan Graff molekuláris biológus már új túlsúly elleni terápián töri a fejét. "Miután tudjuk, hol vannak a majdani zsírsejtek, könnyebb lesz elkülöníteni és tüzetesebben megvizsgálni működésüket. Érésük gátlásával meg lehetne előzni további zsírszövetek kialakulását. Az éretlen sejtekkel másképp is lehetne gyógyítani. Ha a has- és combtájékról sikerülne ilyen sejteket más testtájakra átültetni, jól lehetne velük pótolni zsírszövethiányokat például mellhelyreállító műtéteknél vagy csúnyán gyógyult hegek esetében.

Forrás:
Science

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső