Térdproblémára cukorinjekció

Cukoroldatot tartalmazó injekciókkal csillapítható az osteoarthritis okozta térdfájdalom és ízületi merevség.

A dextróz proloterápia elnevezésű, 75 éve ismert módszer azért nem tudott a mai napig a gyógyászat fősodorbeli kezelései közé kerülni, mert hatásmechanizmusát a kutatók nem ismerik.

Az május/júniusi számában megjelenő kutatásban a Wisconsini Egyetem Orvostudományi Karának munkatársai Dr. David Rabago vezetésével 90 térdízületi gyulladásos beteget kezeltek vagy cukorinjekciókkal, vagy sóoldatos injekcióval, vagy otthon végezhető tornával. A kijelölt alanyok az első, az ötödik és a kilencedik héten, valamint szükség esetén a tizenharmadik és a tizenhetedik héten kaptak egy-egy injekciót.

Egy év múlva a cukorinjekciót kapott betegek kisebb mértékű fájdalmat és a teszteredmények alapján jobb működést tapasztaltak, mint a sóoldatos injekcióval illetve a tornával kezelt résztvevők.

A működéssel kapcsolatos eredmények terén a cukorinjekciós csoport tagjai 16 pontos javulást mutattak, míg a sóoldatos csoport csak öt, a gyógytornás csoport pedig hét pontos javulást tapasztalt. Az egyes betegek térdfájdalommal kapcsolatos eredményei is nagyobb mértékben javultak a proloterápiás csoportban, mint a másik két csoportban. A kutatók azt is hozzátették, hogy a proloterápiában részesült betegek elégedettek voltak, és nem számoltak be mellékhatásokról.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)