Szívverésünkre nyílna ki az ajtó

Egy kanadai cég új azonosító karperece az összes számítógépes jelszót, telefonos PIN-kódot, slusszkulcsot és lakáskulcsot, sőt még a pénztárcát is felváltaná.

A Nymi fantázianevű karkötő viselője szívritmusát monitorozza és olvassa le, ami ugyanolyan egyedi azonosító, mint az ujjlenyomatunk. Ezután egy beépített távolságérzékelő azonosítaná a személy elhelyezkedését, és ha a hozzárendelt számítógép, elektronikus eszköz vagy autó közelében lenne, a karperec automatikusan igazolná a személyazonosságot, és feloldaná a szükséges hardvert vagy szoftvert.

Szívünk ritmusa

A szívritmusról, a szívverésről és annak zavaráról részleteket Betegségek A-tól Z-ig rovatunkban olvashat!

Bár más vállalatok is dolgoznak az emberi biometrikus adatokon, például írisz, arc vagy ujjlenyomat felismerésen alapuló jelszóhelyettesítő megoldásokon, dr. Karl Martin, a Bionym alapítója szerint a Nymi még ezeknél is biztonságosabb.

"Az arcot, az íriszt és a többi fizikai jellemzőt, amit mindenütt ott hagyunk, el lehet lopni" - állítja Martin. A karkötő viszont a szív által generált elektromos áramot méri, vagyis azt a szívritmust, amit elektrokardiográffal (EKG) is mérnek. Ez az EKG személyenként eltérő, és az adott személy szívének elhelyezkedésétől és méretétől függ.

Szívverésre ajtónyitás?

Szívverésre ajtónyitás?

A Nymi kizárólag a regisztrált személy szívritmusával működik, ami azt jelenti, hogy ha a karkötőt ellopják, nem lehet feltörni. Ráadásul az arctól, az írisztől és a felületeken hagyott ujjlenyomatoktól eltérően a szívet nem lehet lemásolni vagy ellopni.

A szívritmusmérőn és a távolságérzékelőn kívül a Nymi mozgásérzékelővel is rendelkezik, és Bluetooth-os eszközökhöz is csatlakoztatható. A mozgásérzékelő segítségével vezeték nélkül ki lehet nyitni autók csomagtartóját vagy ajtaját például úgy, hogy egy bizonyos irányba forgatjuk el a csuklónkat. Az eszközt ezen kívül biztonságos, vezeték nélküli fizetésre is fel lehet használni. Az eszköz piaci megjelenése 2014 elejére várható.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+15, +20 °C
Minimum:
+2, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt alapvetően napos időre készülhetünk, de helyenként fátyolfelhők is lesznek az égen.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge, közepes

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag