Szívbajok ellen medveepe

Egy szintetikus kémiai anyag, melyet a medvék epéje is tartalmaz, segítheti a szívrohamot követő felépülési folyamatot.

Az urzo-dezoxi-kolsavat (UDCA) már sikeresesen alkalmazzák a koleszterintermelés csökkentésére és a koleszterinalapú epekövek oldására. A londoni Imperial College munkatársai viszont azt mutatták ki, hogy az anyag sikeresen alkalmazható szívritmuszavar kezelésében. A medveepe nem most kerül először fókuszba, ugyanis a tradicionális kínai gyógyászat már régóta alkalmazza, azonban a gyűjtés nem túl humánus módja a nyugati világban éles kritikát váltott ki.

A szóban forgó tanulmány azt mutatta ki, hogy az UDCA segítségével megelőzhető a szívritmuszavar kialakulása, mind szívrohamot követően, mind magzatokban. Hatására jellemző, hogy a növekedésben lévő szívizomsejtek (orvosi szóval: miofibroblaszt) elektromos folyamatait befolyásolja. A miofibroblasztok képtelenek az elektromos ingerület vezetésére, emiatt a szívritmust irányító folyamatok zavart szenvednek. Dr. Julia Gorelik és munkatársai a normális vezetést az UDCA segítségével őrizték meg.

Az Egyesült Királyság területén terhességi epepangás kezelésére - mely minden 200 terhességből 1 hölgyet érint - már régóta alkalmazzák az UDCA-t, a magzati ritmuszavar és a hirtelen halálozás kivédésére. A kemikália kedvező hatása, hogy csökkenti az epesavak szintjét, melyek képesek a lepényen keresztül a magzat károsítására. Amennyiben a további vizsgálatok is megerősítik a szívinfarktusban tapasztalt kedvező hatást, a szer bekerülhet a rutinszerű kezelési protokollba.

Animáció: HáziPatika.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: