Sebészrobotokon dolgozik a Google

A Business Insider értesülései szerint a cégek egy olyan medikai platformot fejlesztenek, amely révén az emberi sebészek feszült, nagy pontosságot és figyelmet igénylő munkáját robotsegédek tudják majd megkönnyíteni.

Sebészeti beavatkozásra is alkalmas robotokat fejleszt karöltve a Google és a Johnson & Johnson. Ez utóbbi cég jó ideje foglalkozik már egészségügyi termékek előállításával: a robotsebészekkel kapcsolatos projektben a J&J orvosi eszköz részlegének legrégebbi üzletága, az Ethicon érintett.

Nemcsak az űrfejlesztésekben, az okos termosztátokban és a mesterséges intelligenciákban érdekelt a Google - derült ki a Bloomberg nemrégiben publikált interjújából, amelyben Bill Marist faggatták. Tudjon meg többet, kattintson! A cég számos terméket értékesít világszerte varrófonalaktól felszívódó vérzéscsillapítókon keresztül bőrragasztókig illetve egyéb minimálisan invazív haladó technológiákig. A Google szerepe a hírek szerint az lenne, hogy mind szoftver-, mind pedig hardverszinten fejlesztéseket és újításokat javasoljon, illetve implementáljon, főként képalkotásban, valamint kép- és adatfeldolgozásban.

A cégek különféle lehetőségeket, szaktudást és a szellemi tulajdonjogok széles skáláját kombinálnák annak érdekében, hogy a robotsebészek innovatív és megbízható pontját képezzék a műtőben található életmentő technológiáknak. Mindez több oldalról is lehet hasznos: az orvosoknak azért, mert a robotsebészet használatával a műtétek lehetnek kevésbé invazívak, a sebészek jobban hozzáférhetnek a testhez és jobb kontrolljuk lehet a műtőfelszerelések felett.

A pácienseknek pedig azért, mert kisebb a műtét során elszenvedett trauma, amelyet a test elszenved, kisebb a hegesedés esélye és gyorsabb is a felépülés a műtétet követően. A műtétek során beszerzett képek és adatok pedig pontosabb és árnyaltabb képet festenek az emberi szervezet működéséről.

A Google új fejlesztéseket eszközöl a sebészetben

A J&J Ethicon és a Google bejelentéssel kapcsolatos üzleti tranzakcióját 2015 második negyedévére teszik, ennek pénzügyi hátteréről azonban még semmi sem ismeretes.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)