Ön mikor hagyná, hogy turkáljanak az elméjében?

Az idegtudományi kutatások révén az elme egyre mélyebb megértésére van lehetőségünk. Például megérthetjük, hogy az agy hogyan tárolja az emlékeket, amelyeket az elkövetkező évtizedekben a tudósok képesek lesznek dekódolni.

Az emlékeikben lehetne keresgélni a nem túl távoli jövőben.

A lap szerkesztője, Rana Foohar a jövő technológiáinak, a technológia társadalom- és gazdaság átalakító hatásának szentelt idei davosi Világgazdasági Fórum résztvevői között végzett kutatást a gondolatdekódolás és a neurobizonyítékok megítéléséről. A kérdések és az eredmények a következők:

Ön kinek hagyná, hogy az agyában turkáljon?

Kiben bízna meg annyira, hogy hozzáférést engedjen a gondolatihoz és emlékeihez?

 • Kormány 3 százalék
 • Rendőrség 3 százalék
 • Kezelőorvos 25 százalék
 • Munkáltató 1 százalék
 • Házastárs 25 százalék
 • A fentiek egyike sem 60 százalék

Beleegyezne-e az agya szkennelésébe, hogy igazolja az alibijét, ha hamisan vádolják súlyos bűncselekmény elkövetésével?

 • Igen 54 százalék
 • Nem 20 százalék
 • Az alibitől függ 25 százalék

Gondolja, hogy agyszkennelést fel kellene venni a repülőtéri biztonsági vizsgálatok közé a potenciális terrorfenyegetések kiszűrésére?

 • Igen 35 százalék
 • Nem 65 százalék

Összességében az emberek elég erősen elutasítják az agyukban turkálást. De ahogy a poligráfos hazugságvizsgálatot sokan ma is elfogadják, ha azzal tisztázhatják magukat, úgy az agy szkenneléséhez is hozzájárulnának, hogy mentsék magukat. Ezzel azonban (szemben a poligráfos eljárással) sérülhet a gondolat szabadsága, különösen ott, ahol a hatalmat semmi sem korlátozza abban, hogy egy ilyen technológiával visszaéljen.

Forrás: Time

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +12, +19 °C

A napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, elszórtan, főleg északkeleten lehet zápor, zivatar. A mérsékelt szél helyeként átmenetileg megerősödhet, 25, 30 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön sem érvényesül fronthatás, de a változékonyság kettősfronthoz hasonló tüneteket válthat ki a fokozottan érzékenyeknél. Fejfájás és migrén jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, felerősödhetnek az emésztési problémák. A szabadban ingadozó hő- és komfortérzetre kell készülni. Egyesek alvászavarokat tapasztalhatnak. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)